• Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

El Reial Mallorca guanya i alena tranquil (0-2)

L'onze de Manzano recupera l'ordre i la consistència defensiva i guanya justament l'Athletic de Bilbao

70542
El Mallorca recupera l'ordre i la consistència ofensiva a Bilbao.
0 ATH. BILBAO: Lafuente (0), Lacruz (0), César (0), Murillo (0), Larrazábal (0), Gurpegi (0), Oscar Vales (1), Etxeberría (1), Yeste (0), Arriaga (0) i Urzáiz (1).
Larraínzar (0) substituí Lacruz en el minut 46, Tiko (1) entrà per César en el minut 61 i Santi Ezquerro (0) suplí Yeste en el minut 80.
2 MALLORCA: Leo Franco (1), Cortés (1), Miquel Àngel Nadal (2), Fernando Niño (2), Poli (1), Harold Lozano (1), Robles (3), Àlvaro Novo (2), Riera (2), Ibagaza (1) i Pandiani (1).
Marcos (1) substituí Ibagaza en el minut 75 i Campano (-) entrà per Riera en el minut 88.

ÀRBITRE: López Nieto (1) del comitè andalús. Amonestà Poli en el minut 4, Lacruz en el minut 23, Harold Lozano en el minut 26, César en el minut 36 i Gurpegi en el minut 67.
0-1: minut 31, Àlvaro Novo controla una pilota que havia sortit per la línia de fons i centra l'esfèric a Julián Robles que, des del terra, aprofita la indecisió de la defensa local per superar Lafuente.
0-2: minut 73, centrada d'Ibagaza des de la banda esquerra i la pilota toca als peus de Larraínzar i s'introdueix dins la porteria de Lafuente.
INCIDÈNCIES: El públic, que pràcticament omplia San Mamés, acabà acomiadant el seu equip amb una sonora xiulada i amb mocadors. Durant els noranta minuts de joc, els aficionats de l'Athletic animaren el seu equip per moments, però San Mamés no fou el clam unànime d'altres temporades.

Un poc d'ordre i una mica de consistència defensiva foren arguments suficients per superar l'Athletic de Bilbao (0-2) i aconseguir els tres primers punts. El Mallorca, amb Ibagaza lluny del seu millor moment i Etoo encara sancionat, aprofità les virtuts pròpies i la feblesa del rival, per derrotar el vulgar i mediocre equip biscaí i alenar tranquil. Manzano provà dijous sense Miquel Àngel Nadal i les crítiques foren quasi unànimes. El tècnic, en roda de premsa, res no va donar per segur, però sí que explicà que el manacorí no es trobava en el millor moment. A l'hora de la veritat, Manzano "i bé que va fer" oferí la titularitat a Nadal, sacrificant Olaizola. Als laterals, la parella Cortés i Poli tornaren a gaudir de la confiança de l'andalús. En el centre, l'intocable Harold Lozano formà parella amb Julián Robles, mentre que Campano era relegat a la suplència en benefici d'Àlvaro Novo, que ocupà la banda dreta. A l'esquerra, es col·locava Riera, mentre que Ibagaza i Pandiani eren els homes més avançats.

El partit començà sense un clar dominador, amb una bona pressió del Reial Mallorca, que dificultava enormement el control de la pilota dels biscaïns. L'escenari de la batalla era al centre del camp, on Gurpegi i Óscar Vales tenien serioses dificultats per superar Lozano i Robles. El Reial Mallorca, de manera paulatina, es va anar fent amb el control del joc, però no aconseguia crear perill davant la porteria rival. El Mallorca havia millorat, es mostrava ben ordenadet, amb les línies juntes, però faltava decisió i valentia en el darrer tram. L'Athletic de Bilbao, per la seva part, no era més que un equip vulgar, sense els valors tradicionals i característics del conjunt biscaí. Així, poc després que es complís la primera mitja hora de joc, Àlvaro Novo controlà una pilota que havia sortit per la línia de fons "el jutge de línia no ho va veure" i situà l'esfèric a l'interior de l'àrea, on Robles, des del terra, espitjà la pilota a gol.

El Mallorca s'havia avançat en el marcador i l'esperada reacció dels biscaïns no arribà. Ben al contrari, fou el Mallorca qui disposà d'ocasions per sentenciar abans del descans. Un gol anul·lat a Pandiano per fora de joc, una centrada de Riera que no trobà rematador i un altre xut del davanter paraguaià que aturà Lafuente foren les més clares ocasions de l'onze de Manzano. Heynckes cercà solucions durant el descans, i introduí Larraínzar en substitució de Lacruz. Quasi res no varià. L'Athletic de Bilbao, per moments, passà a dominar territorialment el partit, però sense crear gaire perill. Ben aviat, quan encara no s'havia complert el primer quart d'hora de la segona meitat, el Reial Mallorca recuperà el control total. Els homes de Manzano intentaven adormir l'esfèric, matar el partit.

L'Athletic de Bilbao jugava a impulsos del cor, a esperonejades, amb sacsejades d'orgull. Heynckes desesperava a la banda i donà entrada a Tiko. Etxeberria, quan es complia el minut 63, fallà sol davant Leo Franco i envià la pilota a la graderia. L'Athletic de Bilbao és un equip vulgar i amb la mala sort dels conjunts mediocres. Es complia el minut 73 quan Ibagaza centrà des de banda esquerra i la pilota, després de tocar als peus de Larraínzar, s'introduí a la porteria de Lafuente. El partit quedava així sentenciat, sense argument a falta d'un quart d'hora. Marcos substituí Ibagaza, Pandiani fallà una altra clamorosa ocasió i, a la fi, López Nieto assenyalà el camí dels vestidors.