algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Reial Mallorca facilita el triomf del Celta

El conjunt de Manzano es mostrà lent, insegur, mancat de verticalitat i sense joc de bandes a Vigo

82282
Albert Riera no tingué ahir vespre una bona actuació. | EFE.
3 CELTA: Cavallero (1), Velasco (1), Cáceres (1), Berizzo (1), Silvinho (1), Vagner (2), Luccin (1), Jesuli (3), Mostovoi (2), Gustavo López (1) i Catanha (2).
Coudet (1) substituí Gustavo López en el minut 68, José Ignacio (1) suplí Vagner en el minut 77 i Juanfran (1) entrà per Mostovoi en el minut 85.
1 MALLORCA: Leo Franco (1), Olaizola (0), Fernando Niño (0), Miquel Àngel Nadal (1), Poli (1), Marcos (0), Harold Lozano (0), Campano (1), Riera (0), Ibagaza (1) i Pandiani (1).
Àlvaro Novo (0) substituí Albert Riera en el minut 46, Turu Flores (0) suplí Campano en el minut 71 i Julián Robles (1) entrà per Lozano en el minut 77.

ÀRBITRE: Iturralde González (1) del Comitè basc. Amonestà Marcos en el minut 60, Julián Robles en el minut 80 i Fernando Niño en el minut 90. Expulsà Jesuli en el minut en el minut 82 per doble amonestació, després que anà a celebrar el gol amb la seva afició.
GOLS:
1-0: minut 27, Mostovoi treu una falta des de la banda esquerra i Catanha s'avança al seu marcador i supera Leo Franco amb un gran cop de cap.
2-0: minut 40, Jesuli, escorat a l'esquerra, llança una pilota de rosca que Leo Franco, una mica avançat, no pot aturar.
2-1: minut 77, Fernando Niño remata de cap una treta de cantonada.
3-1: minut 82, Jesuli rep una pilota en profunditat i, completament sol, supera Leo Franco.
INCIDÈNCIES: Més de devuit mil espectadors a Balaídos.

PEP VERGER. Palma.
Aquest Reial Mallorca no funciona. El Celta de Vigo aconseguí els tres punts amb extrema facilitat en un partit mediocre, vulgar, just aprofitant els regals de l'onze de Manzano. El Mallorca mostrà ahir moltes de les mancances que el conduïren ben a prop de l'abisme la temporada passada. Catanha i Jesuli certificaren la superioritat gallega a la primera meitat, mentre els mallorquinistes es perdien dins la més absoluta de les mediocritats. A la represa millorà tímidament l'onze vermellenc, reduí l'avantatge gallec, però quan havia aconseguit retornar al partit sentencià el Celta. El Reial Mallorca tenia moltíssimes dificultats per recuperar la pilota al centre del camp, es mostrava sense idees a l'hora d'atacar i la inseguretat defensiva era aclaparadora. Olaizola era clarament superat i Fernando Niño demostrava una vegada més la necessitat de centrals que té l'equip. El defensa andalús no està en el seu millor moment, però les alternatives són poques.

El revulsiu Ibagaza no fou suficient. El migcampista argentí demostrà ahir que encara no està en el seu millor moment. Li resta molt encara per ser el jugador desequilibrant d'altres èpoques, malgrat que deixà alguns detalls de qualitat. D'inici, el conjunt de Gregorio Manzano evidencià problemes en el centre del camp a l'hora de crear joc, malgrat que la principal preocupació del tècnic quedà clar ben aviat que era la defensa. La línia de cobertura no està ben compenetrada i les errades de marcatge es convertiren en massa habituals. Poc abans que es complís el minut deu de joc, Gustavo López serví una pilota a l'interior de l'àrea i Catanha, al primer pal, encerta a tocar l'esfèric, però Leo Franco, atent, tragué una mà prodigiosa. La rèplica mallorquinista no tardà a arribar, però la jugada de Pandiani amb centrada final d'Ibagaza es topà amb la cama del brasiler Silvinho, que allunya l'esfèric.

El Reial Mallorca superava el Celta en possessió de pilota, però faltava velocitat, profunditat, verticalitat, idees. El Celta no feia res d'extraordinari, però la qualitat individual dels seus futbolistes podia decidir en qualsevol moment. Abans que es complís la primera mitja hora de joc, Mostovoi botà una falta des de la banda esquerra i Catanha, de cap, superà Leo Franco. Vagner, en una jugada personal, superà Nadal i humilià Niño, però Leo Franco interceptà l'esfèric. I a cinc minuts del descans, Jesuli, amb una gran rosca des de l'esquerra, superà un avançat Leo Franco. El Celta no havia fet res, però el Reial Mallorca ja perdia per dos gols a zero.

Gregorio Manzano cercà solucions durant el temps de descans i introduí Àlvaro Novo, que se situà a la banda dreta del centre del camp. Ibagaza es col·locava a l'esquerra, mentre que Campano "tal com havia fet a Gramanet" se situà com a segona punta. Els tres primers minuts de la represa foren decebedors, amb un Celta molt superior al Reial Mallorca. Catanha fallà el que mai no acostuma a perdonar i l'onze de Manzano reaccionà tímidament. El Mallorca recuperà la possessió de la pilota, el control del centre del camp, mentre els gallecs es tiraven enrere. El Celta mostrà la seva debilitat defensiva i Fernando Niño, en el minut 77, reduí l'avantatge local. Hi havia temps per empatar, però els gallecs, cinc minuts després, aprofitaren una badada monumental de la defensa mallorquinista per sentenciar el partit. El segon KO del Reial Mallorca era segur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.