• Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Catàstrofe a Son Moix (0-2)

Errors garrafals en defensa propicien la derrota del Mallorca davant la Reial (0-2)

40054
La imatge de Siviero és un reflex fidel de la impotència que patí l'equip. | T. M.
0 MALLORCA: Roa (1), Campano (0), Fernando Niño (0), Olaizola (0), Siviero (1), Miquel Soler (1), Marcos (1), Robles (1), Ibagaza (0), Etoo (0) i Luque (0).
Paunovic (1), Àlvaro Novo (1) i Carlos (1) substituïren Ibagaza, Campano i Robles en el minut 70.
2 REIAL SOCIETAT: Westerveld (1), López Rekarte (2), Jáuregui (1), Kvarme (1), Gurrutxaga (1), Aranzábal (1), Idiákez (2), Xabi Alonso (1), Tayfun (1), De Pedro (2) i Kovacevic (2).
De Paula (1) substituí De Paula en el minut 70 i Khokhlov (-) entrà per De Pedro en el minut 85.

ÀRBITRE: Téllez Sánchez (1). Amonestà Xabi Alonso en el minut 28, Siviero en el minut 47, Paunovic en el minut 80 i Olaizola en el minut 80.
0-1: minut 48, excel·lent passada de López Rekarte i Kovacevic, de cap, supera Roa.
0-2: minut 62, Kovacevic, atent, resol un embolic dins l'àrea, després d'un córner botat per De Pedro.
INCIDÈNCIES: 16.273 espectadors presenciaren el partit en directe a Son Moix, i deixaren a les arques mallorquinistes 25.883 euros. Els aficionats mallorquinistes digueren adéu a l'equip amb xiulets i alguns mocadors de protesta. Molts aficionats abandonaren la seva localitat abans que l'àrbitre català Téllez Sánchez assenyalàs el camí dels vestidors. El públic protestà amb xiulets el joc del seu equip en distintes ocasions i mostrà també el seu descontent amb els canvis efectuats per Sergio Kresic. Els futbolistes de la Reial Societat s'abraçaren a la conclusió del partit.

El Reial Mallorca és un equip vulgar, mediocre i sense pegada. Ahir, la Reial Societat, sense fer un extraordinari partit, s'endugué els tres punts de Son Moix i deixà l'onze de Kresic ferit de mort. Quin desastre!

De sortida, la Reial Societat de Roberto Olabe, també amb tres centrals, es va fer amb la pilota i, per tant, el control del partit. El Reial Mallorca de Sergio Kresic semblava no voler l'esfèric, estava satisfet amb el plantejament dels bascos, i cercar així la victòria al contracop. El cert és que els donostiarres tocaven i tocaven l'esfèric, però no aconseguien aproximar-se amb perill a les immediacions de Roa. El Mallorca no arriscava, no perdia mai la compostura, però jugava a expenses del rival. L'empat no era bo, però... Miquel Soler, amb un xut llunyà, i Robles, que no aprofità una bona passada de Campano, disposaren de les primeres ocasions davant Westerveld. Així i tot, complerts els primers vint minuts, el balanç no podia ser mai positiu. La Reial era millor i just la deessa Fortuna en forma de contracop podria donar avantatge al Mallorca. Ibagaza agafà un rebuig a la frontal de l'àrea, però llançà la pilota fora en la més clara ocasió de gol.

Kresic era dret dins l'àrea tècnica, no ocupava el seu seient ni un sol instant i intentava ordrenar el joc dels seus. Robles, titular en detriment de Paco Soler, recuperava multitud de pilotes i intentava, juntament amb Marcos, distribuir el joc mallorquinista. Al conjunt de Kresic li faltava imaginació en el darrer tram, malgrat que amb el pas dels minuts l'inicial domini territorial dels bascos s'anà diluint. El Mallorca passà a controlar el partit i Ibagaza, just abans que es complís la primera mitja hora, gaudí d'una bona ocasió. Però el domini mallorquinista fou poca cosa més que un miratge, que un grapat de jugades consecutives. La Reial Societat recuperà la pilota, el control, però amb Kovacevic, absolutament sol en punt, era extremadament complicat que creàs perill. Així, el cronòmetre anà avançant i s'arribà al descans amb el resultat inicial. El desenllaç de la història quedava pendent de la segona meitat.

Just en iniciar-se el segon temps, Roa rebutjà curt i malament, Kovacevic deixà la pilota a De Pedro que, completament sol, llançà fora. Els jugadors del Reial Mallorca semblaven encara no adonar-se que el segon temps s'havia iniciat quan López Rekarte centrà cap a l'interior de l'àrea on aparegué el cap de Kovacevic. Roa no pogué evitar el gol. Quin desastre! Els primers xiulets no tardaren a aparèixer, ja que el Mallorca començà a tocar la pilota, però sense la mínima profunditat.

El Mallorca estava ja perdut, sense remei ni solució, i Kresic no movia la banqueta. Kovacevic, altre cop, marcà i el Mallorca s'acabà d'enfonsar. El tècnic del Reial Mallorca, malgrat el zero a dos, continuava sense moure la banqueta i, per primer cop, es va asseure. Era el senyal més clar d'impotència d'un Mallorca que havia perdut la mínima inquietud pel partit. Kresic havia de reaccionar, cercar una remuntada impossible. Però no va ser fins al minut 70 quan el tècnic croat es decidí a cercar solucions. Donà entrada a Paunovic, Àlvaro Novo i Carlos en substitució d'Ibagaza, Campano i Robles. El partit ja no tenia remei i els espectadors s'havien de consolar d'aplaudir l'empat del Deportivo a Riazor davant el Tenerife i fer sonar les mans altre cop amb el segon gol dels corunyesos. I a la fi acabà el partit.