nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els clubs de Tercera, preparats per al canvi

Els presidents asseguren que no patiran problemes, perquè mouen petites quantitats de doblers

Com la resta d'associacions i d'empreses dels països de la zona euro, els clubs de la Tercera Divisió balear també s'hauran d'adaptar a la nova moneda única europea a partir d'aquesta setmana. El canvi, però, no preocupa en absolut els dirigents d'aquests clubs modests, que asseguren que la implantació de l'euro no suposarà cap problema greu per al funcionament d'aquesta categoria. Els clubs grans, que operen amb grans pressuposts i fitxen jugadors d'arreu d'Europa, es veuran afectats sensiblement pel canvi de moneda a l'hora d'equilibrar pressuposts. Els clubs més petits, en canvi, no patiran gairebé la desaparició de la pesseta, perquè les transaccions es fan en quantitats mínimes de doblers i les retribucions dels jugadors són gairebé simbòliques en la majoria de casos.

Alguns presidents analitzen el cas amb molt d'humor. «No hi ha problema, nosaltres no tenim ni pessetes ni euros», assegura Miguel Àngel Gómez, màxim dirigent de l'Atlètic Balears. Ja més seriosament, Gómez opina que tots els clubs, per petits que siguin, hauran de «reajustar l'economia».

L'únic problema serà, a més de passar tots els sistemes de comptabilitat a euros, la compra de les entrades per als partits. Com explica el president del Manacor, Pere Sureda, «hi haurà un poc més de comèdia a les taquilles per tornar canvi». Sureda té clar que el seu equip donarà canvi amb euros, encara que la gent pagui amb pessetes. De tota manera, «això només serà problema d'un partit», segons l'opinió del president del Platges de Calvià, Manolo Grillé, el qual afegeix més humor a la situació: «Nosaltres, per desgràcia, no tindrem problemes a les taquilles perquè ve molt poca gent a l'estadi».

A la Federació Balear, el president, Antoni Borràs del Barrio, garanteix que tot està preparat des del dia 1 de gener, ja que totes les operacions de l'organisme es fan ja amb euros. Tot i això, Borràs reconeix que «el moment fort serà quan es reprengui la competició».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.