Mai en la història no s'havia vist res igual

El Mallorca, per primer cop, guanyà el Reial Madrid al Santiago Bernabéu i ho va fer amb contundència

79054
0 REIAL MADRID: Iker Casillas (1), Geremi (1), Fernando Hierro (1), Aitor Karanka (1), Roberto Carlos (1), Manuel Sanchís (0), Claude Makelele (1), Guti (0), Luis Figo (1), Fernando Munitis (1) i Raúl (0).
Fernando Morientes (1) substituí Manuel Sanchís en el minut 46, Savio Bortoloni (1) va entrar per Fernando Munitis en el minut 60 i Steve McManaman (1) va suplir Guti en el minut 66.
2 MALLORCA: Leo Franco (3), Olaizola (3), Miquel Àngel Nadal (3), Fernando Niño (3), Miquel Soler (3), Engonga (3), Marcos (3), Finidi (3), Ibagaza (3), Etoo (3) i Luque (3).
Àlvaro Novo (3) substitueix Marcos en el minut 54, Stankovic (3) entrà per Samuel Etoo en el minut 65 i Carlos (3) suplí Luque en el minut 78.
ÀRBITRE: Evaristo Puentes Leira (1) del comitè gallec. Amonestà Stankovic en el minut 80.
0-1: minut 54, pilota interior d'Engonga a Ibagaza que, de forma intel·ligent, supera Casillas.
0-2: minut 90, gran passada d'Stankovic a Carlos que, magistral, supera Casillas.
INCIDÈNCIES: 67.410 espectadors presenciaren el partit en directe, però no s'acabaren totes les localitats que es posaren a la venda.

Mai no s'havia vist res igual. El Reial Mallorca, mai no ho havia fet, aconseguí ahir un just triomf al Santiago Bernabéu (0-2). El conjunt de Luis Aragonés mostrà, altre cop, la seva millor cara i, amb una sòlida defensa, un creatiu centre del camp, i una línia d'avanguarda tremendament perillosa s'endugué els tres punts. El Mallorca emprà el contracop com la seva millor arma i ho va fer de manera excel·lent. Els homes d'Aragonés feren dos gols, però disposaren d'ocasions per fer-ne...

El Mallorca es presentà al Bernabéu amb unes excel·lents cartes de presentació, després d'empatar a Riazor i superar amb solvència el FC Barcelona a Son Moix. Tot i això, Del Bosque no comptà amb Helguera i Savio. Aragonés jugà amb els millors, amb els mateixos que doblegaren el FC Barcelona. I just començar, Etoo serví una pilota a Luque que, ja a l'interior de l'àrea, controlà i provocà el lluïment de Casillas. El Madrid, aleshores, ja sabia que el conjunt de Luis Aragonés, a més de defensar-se, podia fer mal al contracop. El Mallorca, al temps, semblava que no havia après la lliçó de la temporada passada i tudava una ocasió excel·lent per capgirar de dalt a baix el Bernabéu.

El Mallorca intentava repetir la pressió que tan bon resultat li va donar contra el Barcelona, però ho feia més enrere i amb resultats no tan espectaculars. El conjunt de Luis no passava per grans dificultats, però tampoc provocava entre la família blanca el desequilibri que havia consternat dissabte passat els blaugranes.

No podia ser d'una altra manera i, amb el pas dels minuts, el Reial Madrid agafà de forma majoritària la possessió de la pilota. El conjunt blanc té qualitat més que suficient per marcar en qualsevol moment. Així, en el minut 23, Raúl envià la pilota al pal en la primera gran ocasió. L'esglai fou majúscul, però el Mallorca no reculà, ni li donà més importància i el partit continuà. Aragonés havia anunciat que el Mallorca, tal com havia havia succeït davant el Barcelona, disposaria també de les seves opcions al Bernabéu. I així va ser. El Mallorca es defensava amb ordre i demostrava que qualsevol equip amb Aragonés a la banqueta sap jugar al contracop, i molt bé. Es complia la primera mitja hora de joc quan Etoo, completament tot sol, no encertà a marcar. El Mallorca perdonava en excés i ja se sap que qui falla tant...

El Reial Madrid, evidentment, és un gran equip i és complicat i difícil que no marqui al seu estadi. Així, Guti, de cap, no encertà a superar Leo Franco. En tot cas, el cronòmetre continuà avançant i, amb domini quasi total dels blancs als darrers minuts, s'arribà al descans.

El resultat, evidentment, era bo per al Mallorca però molt xerec per al Reial Madrid. Vicente Del Bosque reaccionà i donà entrada a Morientes deixant a la banqueta el veterà Sanchís. La pissarra d'Aragonés cercava solucions en dos sentits: marcar i no rebre cap gol. Així, en el minut 54, Àlvaro Novo entrà en substitució de Marcos, per ventura el millor home fins el moment. El savi d'Hortaleza reorganitzà l'equip, situant Àlvaro Novo a la banda esquerra, mentre que Ibagaza es recol·locava de mitja punta.

I mentre Àlvaro Novo es col·locava, Engonga va fer una gran passada interior a Ibagaza que, excel·lent, superà Casillas. Gol, gol, gol, emmudí el Bernabéu i esclatà d'alegria la banqueta mallorquinista.

La batalla tàctica guanyava força, i Del Bosque donà entrada a Savio, primer, i McManaman, després, cercant profunditat. Aragonés, amb el pas dels minuts, deixà Luque com únic punta, mentre que Ibagaza i Stankovic, que substituí Etoo, formaven una primera avançada línia de contenció.

El Reial Madrid espitjava, posava setge a la porteria de Leo Franco i, per moments, patia la defensa mallorquinista. El conjunt blanc disposà d'esporàdiques, però clares ocasions de gol, però el marcador no es va moure. Amb el pas dels minuts, la intensitat dels atacs madridistes minvà i el Mallorca sentencià la gran festa. Stankovic féu una gran passada a Carlos que, excel·lent, superà Casillas i féu el segon.