El conjunt de José Luis Abós recupera el camí de la victòria i supera La Laguna

La Laguna 61

Bàsquet Inca: Blanch (8), Abrams (12), Riera (13), Hamilton (14), Stacey (5) "cinc inicial", Alzamora (0), Sergio Ramos (0), Bívia (2), Ruiz de Galarreta (7), Orfila (2) i Marciulionis (4).

18/31 llançaments de dos punts, 6/17 triples i 13/20 tirs lliures. 33 rebots (7 d'ofensius). 13 pilotes perdudes. 19 faltes personals. Sense eliminats.

Ciudad de la Laguna: Donaldson (8), Urreizti (0), Heras (11), Detrick (17), Roman (6) "cinc inicial", González (2), Rost (9), Fariña (0) i Coego (8).

ÀRBITRES: Juan Manuel Uruñuela i Juan Carlos Rodríguez de Rada. Irregulars. parcials: 21-13, 15-22, 16-13 i 15-13.

SALVADOR RIPOLL. Inca.
El Bàsquet Inca aconseguí un triomf vital en un partit igualat que es decidí en el darrer alè. Quan faltaven tres minuts, el marcador assenyalava un ajustat 62-61, que provocà nervis en ambdues banquetes i errades constants a la pista. Stacey, desafortunat ahir en atac, però encertat en defensa, perdé dues pilotes en el darrer tram de partit, que el conjunt canari no va saber aprofitar. En el primer quart, amb una defensa de gran intensitat, el Bàsquet Inca va aconseguir un còmode avantatge que va arribar fins als deu punts (21-11) poc abans d'arribar al final.

El segon parcial fou ben diferent. El conjunt canari reaccionà i amb un parcial de 9-20 provocà que s'arribàs al final de la primera part amb un sol punt d'avantatge per al conjunt de José Luis Abós. Aleshores, Urreizti, Coego i Detrick possibilitaren la remuntada dels canaris.

El Ciudad de La Laguna aconseguí capgirar el marcador, ja en el tercer quart (39-40). Les alternatives en el marcador es convertiren en constants fins al final del duel. En el minut 37, una falta antiesportiva assenyalada a Hamilton semblà condemnar el Bàsquet Inca. Ara bé, els canaris no varen saber aprofitar les facilitats dels homes d'Abós. Un triple d'Stacey llançà el conjunt inquer cap a la victòria, que després certificaren Abrams i Riera des de la línia de personal i Hamilton amb una cistella espectacular.

El Bàsquet Inca aconseguía així un triomf vital per al futur, però el més important no fou la victòria en si, sinó la substancial millora experimentada en el joc. El futur no serà fàcil, però el conjunt d'Abós féu ahir una passa important endavant cap a la permanència. El Ciudad de La Laguna no demostrà ahir el potencial que la classificació sembla indicar.