• Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Unicaja Màlaga, nou líder d'ACB

El base Nacho Rodríguez serà baixa les setmanes pròximes

El Pamesa València encaixà en la sisena jornada de la Lliga regular de l'ACB la primera derrota. L'equip madrileny Estudiantes, bèstia negre dels llevantins, s'imposà per 84-79. L'exjugador dels valencians Markovitz, amb 25 punts, es convertí en el botxí del seu exequip.

L'Unicaja és el nou líder, amb els mateixos punts que el Pamesa, després de superar a domicili el Càceres per 92-98. Els dos compten amb cinc victòries i una derrota. Amb només una derrota estan igualment FC Barcelona, Fuenlabrada, l'equip revelació d'aquesta inici de la Lliga, que va batre fora l'Ourense per 83-94, Estudiantes i Breogán, però aquests equips tenen un partit menys disputat a causa dels problemes amb els anomenats comunitaris B.

El Casademont Girona sumà el seu segon triomf, derrotant amb claredat el Caja San Fernando, de Sevilla, per 90-69 en el pavelló Fontanjau, davant uns cinc mil espectadors.

La primera part resultà equilibrada (47-41), amb diferents alternatives en el marcador. Però un parcial de 16-4, en els primers minuts del tercer quart, possibilità als catalans aconseguir un avantatge important, en què destaquen Quique Moraga en atac, amb 11 dels 16 punts, i de Ricahrd Scott en defensa.

Dues cistelles triples de Jaumin, en els dos darrers minuts del temps reglamentari decantaren el resultat a favor del nou líder que derrotà a domicili el Càceres per 92-98. Els extremenys varen estar a prop de capgirar un resultat advers, però els encerts dels andalusos en l'esprint final ho varen evitar.

El Joventut Badalona derrotà en el pavelló olímpic de Badalona el Cantàbria Lobos en un partit dominat pels homes entrenats per José Maria Izquierdo als visitants per 82-62. 20 punts que ensenyen bé la diferència existent entre els conjunts. Molt dificíl ho té l'equip cantàbric per assegurar enguany la permanència, després dels problemes econòmics abans de començar la competició.

Els màximas anotadors del cinc català varen ser Sanmartín, amb 17, i Jofresa, amb 15 punts. Payne que anotà 19 punts va ser el més efectiu del conjunt visitant.

Per altra banda, el base del FC Barcelona, Nacho Rodríguez, serà baixa durant les sis setmanes que vénen, per una lessió que es va produir durant el partit celebrat contra el Canarias Telecom. Després del partit el jugador va ser transportat a la clínica Asepoyo, on es confirmà la greu lessió.

Nacho Rodríguez estarà immobilitzat durant sis setmanes i després podrà començar amb els entrenaments i la recuperació. Un problema gran per el club d'Aíto García Reneses que a més de la LLiga ACB està lluitant en la Eurolliga.