nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

'666', un exercici d'humor negre

El muntatge de la companyia Yllana es pot veure al Teatre del Mar fins diumenge

Quatre temibles convictes arriben al corredor de la mort per ser executats.L'adaptació dels presoners a la nova situació, la irritant convivència entre ells, les relacions amb els guardians i les desastroses execucions a les quals són sotmesos desencadenaran una sèrie d'escenes dantesques, incontrolables i desbaratades, convertint el corredor en un improvisat infern. Aquesta és la proposta de la companyia Yllana a l'espectacle 666, que es representarà al Teatre del Mar des d'avui fins diumenge.

Al muntatge, Yllana imprimeix una dosi més elevada d'humor negre, absurd i mordaç al seu habitual treball còmic visual per mostrar, sense paraules, el costat més obscur i sinistre de l'ésser humà.

Yllana va néixer l'any 1991 com a companyia de teatre d'humor gestual, tot i que en l'actualitat ha diversificat la seva activitat. Per una banda, es dedica a la creació, producció i distribució d'espectacles, esdeveniments i formats audiovisuals, i per l'altra, gestiona espais teatrals i desenvolupa diferents projectes dins l'àmbit cultural.

666 està dirigida per David Ottone i interpretada per Fidel Fernández, Raúl Cano, Juanfran Dorado i Juan Ramos.

La paradoxa del muntatge que es podrà veure al Teatre del Mar, és que el públic reacciona amb rialles a situacions que en realitat són horroroses. L'humor negre i la incorrecció política són una constant al llarg d'un espectacle que ha rebut també el reconeixement de la crítica. Els actors aprofiten en tot moment les possibilitats expressives del seu cos per parlar sense paraules, amb mímica. Les situacions més absurdes donen lloc a reflexions que serveixen per riure d'una realitat que de vegades sembla més un espectacle de clown que no un drama.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.