cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
26°

L'agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears es torna a posar en marxa 12 anys després

L'agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears, entitat fundada l'any 2003 per les colles geganteres de Manacor, Calvià i Llucmajor, es torna a posar en marxa després de més de 12 anys aturada. Les colles geganteres mallorquines prenen la iniciativa per a agrupar sota una mateixa entitat les diferents colles geganteres de les Illes Balears.

«És un orgull poder assumir el repte de ser el nou president de l'Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears i representar d'aquesta manera els meus companys i les meves companyes geganteres. Queda molta feina per fer, i la primera serà presentar-nos a les diferents institucions illenques (Govern de les Illes Balears, Consells Insulars i Ajuntaments), per millorar la nostra cultura gegantera tan arrelada a les nostres illes», explica el nou president de l'entitat, Joan Méndez.

L'Agrupació de Colles Geganteres compta dins el seu patrimoni amb dues figures geganteres que representen les quatre illes del nostre arxipèlag: el Foner (Mallorca i Menorca) i na Tanit (les Pitiüses). Aquests gegants varen ser construïts l'any 2007 amb un conveni de col·laboració amb el Govern.

La nova junta directiva de l'Agrupació la conformen: Joan Méndez, Antoni Oliver, Jaume Terrassa, Pep Toni Moyà, Xisco Sánchez, Miquel Llull, Sebastià Cantallops. Pròximament, aquesta junta directiva emprendrà unes jornades de feina amb les colles geganteres menorquines per a poder parlar amb elles de les seves preocupacions, i fer una estratègia conjunta pel bé del món geganter illenc.

«Els principals reptes de l'actual agrupació serà fer més difusió a la cultura gegantera a cada racó de les nostres illes. Enfortir les colles geganteres que ja existeixen en diferents municipis i barriades; com també, evitar que hi hagi gegants i caparrots aturats i sense portadors. Per això, vull fer una crida a Ajuntaments i associacions que actualment tenen figures geganteres i no surten: estem aquí per ajudar-los i fer tot el possible per crear colles geganteres que els facin ballar», conclou Méndez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.