Èxit de la gira de la Coral Spiritualmallorca A l'Octava que agermana Mallorca i Euskadi cantant en català, eusquera, anglès i llatí
La gira per Euskadi de la Coral Spiritualmallorca A l'Octava ha resultat un èxit, tant per la bona acollida que han tengut per part del públic basc, com pel salt qualitatiu que han significat aquests concerts en terres basques.
També a Illes Balears
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- Aquests són els municipis de les Balears al top 100 de demanda de lloguer
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Una vintena de pobles de Mallorca preparen marxes nocturnes simultànies pel proper 31 de juliol
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Lluis Felipe, vaja empanada. Si cantar en llatí és llatinitzar un territori vol dir que les obres clàssiques no es poden cantar? Etnicistes? Dius que un basc no te res en contra del castellà però si hi va un cor i canta en una llengua romànica és un cor etnicista. Per cert, no sé si parles en nom de tots els bascos quan dius que no hi tenen res en contra del castellà. En tot cas, te record que la llengua de suplantació de l'èuscar va ser el castellà. Finalment, si llegeixes la notícia veuràs que el cor també va cantar en èuscar.
Enhorabona per llatinitzar i romanitzar Euskal Herria... Fa 2500 anys tenia un alfabet propi. Ara Mallorca i Roma hi introdueixin el llatí. Etnicidi. Suplantació cultural. Un basc no té res concret contra el castellà. L'enemic és qualsevol indoeuropeu, foraster asiàtic. Gairebé tots els Pirineus i nord de l'Ebre tenia una cultura diferent i no s'ha estingit del tot. Recoman aprendre èuscar, sense escriure amb alfabet llatí i vivint sense necessitat de fer servir el vocabulari llatí. Auguris (agur), bons, a tothom.