cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Èxit de la gira de la Coral Spiritualmallorca A l'Octava que agermana Mallorca i Euskadi cantant en català, eusquera, anglès i llatí

La gira per Euskadi de la Coral Spiritualmallorca A l'Octava ha resultat un èxit, tant per la bona acollida que han tengut per part del públic basc, com pel salt qualitatiu que han significat aquests concerts en terres basques.

Els cantaires mallorquins han actuat a Pasaia, Guipúscoa, acollits per la coral Ototxe Illumbe dirigida per Josu Elberdin Badiola i, també, a la localitat biscaina de Durango, convidats per l’ajuntament de Durango i formant part del programa de festes de Sant Faust.

Els concerts, d'una durada aproximada d’una hora, consten de dues parts. La primera part integrada totalment per obres religioses, plena d’autors actuals com el mateix Josu Elberdin o Laura Hermoso, però també obres de Giuseppe Biaini o John Donfrid. La segona part està dedicada a la música profana, amb diverses obres de música popular de les Illes Balears amb noves harmonitzacions i arranjaments, però també versions d’artistes com Maria del Mar Bonet, Antònia Font o Mikel Laboa. El repertori inclou temes en quatre idiomes: català, eusquera, anglès i llatí i per les característiques del cor, les obres del repertori són normalment a tres o quatre veus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Perelló, fa 9 mesos
Lluis Felipe, vaja empanada. Si cantar en llatí és llatinitzar un territori vol dir que les obres clàssiques no es poden cantar? Etnicistes?
Dius que un basc no te res en contra del castellà però si hi va un cor i canta en una llengua romànica és un cor etnicista. Per cert, no sé si parles en nom de tots els bascos quan dius que no hi tenen res en contra del castellà. En tot cas, te record que la llengua de suplantació de l'èuscar va ser el castellà.
Finalment, si llegeixes la notícia veuràs que el cor també va cantar en èuscar.
Valoració:7menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 9 mesos
Enhorabona per llatinitzar i romanitzar Euskal Herria... Fa 2500 anys tenia un alfabet propi. Ara Mallorca i Roma hi introdueixin el llatí. Etnicidi. Suplantació cultural. Un basc no té res concret contra el castellà. L'enemic és qualsevol indoeuropeu, foraster asiàtic. Gairebé tots els Pirineus i nord de l'Ebre tenia una cultura diferent i no s'ha estingit del tot. Recoman aprendre èuscar, sense escriure amb alfabet llatí i vivint sense necessitat de fer servir el vocabulari llatí. Auguris (agur), bons, a tothom.
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente