cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El santanyiner Antoni Vidal Ferrando guanya el XXIII Premi Jaume Fuster de l'AELC

Carme Esteve / AELC

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), a partir de la votació de tots els socis de l'entitat, ha concedit aquest dimarts el Premi Jaume Fuster a l'escriptor mallorquí Antoni Vidal Ferrando.

Vidal Ferrando ha rebut aquesta distinció de mans del president de l'Associació, Sebastià Portell. A la roda de premsa també hi ha assistit D. Sam Abrams, que n'ha fet la glosa, i diversos mitjans de comunicació.

Per celebrar el premi i per col·laborar a la difusió de l'obra d'Antoni Vidal Ferrando, l'Associació preveu organitzar tres activitats amb el guanyador arreu dels Països Catalans: l'11 de maig Barcelona (llibreria Ona), el 23 de maig a Palma (Casal Solleric) i el 30 de maig a València (Octubre Centre de Cultura Contemporània). L'Associació també editarà un volum de la col·lecció «Retrats» dedicat a Antoni Vidal Ferrando.

Pòrtic a escriptors.cat

Antoni Vidal Ferrando (Santanyí, Mallorca, 1945) és poeta i narrador. Mestre de professió, la seva obra poètica parteix de la seva identitat illenca per construir un discurs sobre l'ésser humà contemporani. Llicenciat en Filosofia i Lletres, ha exercit de mestre i s'ha dedicat també a la investigació i la divulgació de la història.

El Premi Jaume Fuster

És un reconeixement a la trajectòria d'un autor contemporani que es concedeix entre els socis de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). És l'únic premi literari que es vota entre tots els companys d'ofici. La tria del guanyador és fruit d'un procés de votació interna a través de dues rondes: una primera oberta i una segona, en què es tria el guanyador entre els tres que han obtingut més vots.

Els escriptors distingits en les edicions anteriors han estat Jesús Moncada, Quim Monzó, Jaume Cabré, Maria Antònia Oliver, Carme Riera, Feliu Formosa, Joan-Francesc Mira, Montserrat Abelló, Maria Barbal, Màrius Sampere, Emili Teixidor, Josep Vallverdú, Isabel-Clara Simó, Jaume Pérez Montaner, Joan Margarit, Carles Hac Mor, Jordi Pàmias, Francesc Parcerisas, Antònia Vicens, Narcís Comadira, Marc Granell i Olga Xirinacs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan guasp, fa dervers d'un any
Ja era hora! Moltes felicitats!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente