cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Cinc iniciatives per a retre homenatge a Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll

La Fira del Llibre de Palma, al passeig del Born de Palma, ha estat escenari de la presentació pública de cinc iniciatives per a retre homenatge a Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll, autors del Diccionari català-valencià-balear, en el 60 aniversari de la seva culminació (1962), a iniciativa de la Institució Francesc de B. Moll, dipositària dels drets del Diccionari, i de Nova Editorial Moll; a càrrec de Josep A. Grimalt, responsable de l’edició crítica de les Rondalles mallorquines, i Tomeu Canyelles i Sofia Moisès, de Moll. Per part de l’Ajuntament de Palma, el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha fet arribar el compromís de Cort d’implicar-se en les activitats que es duguin a terme.

Josep A. Grimalt va avançar la imminent publicació d’un darrer volum, el novè, que culminarà l’edició crítica de les Rondalles de mossèn Alcover, ordenades d’acord amb la classificació acadèmica internacional. Grimalt va comentar la seva llarga relació personal amb aquestes narracions populars, recopilades per Alcover, des que va conèixer de nin En Toni Garriguel·lo i després va poder accedir a aquest tresor cultural gràcies a la biblioteca de la seva localitat.

Sofia Moisès i Tomeu Canyelles varen donar a conèixer l’aparició, la propera tardor, a càrrec també de Nova Editorial Moll, dels volums vuit i nou de les obres completes d’Antoni Maria Alcover, i del setè de les de Francesc de Borja Moll: aquest, una veritable joia, ja que recupera los textos, plens d’informació, de les cobertes dels fascicles del Diccionari; una nova edició del festival literari Literanit que, el pròxim 24 de setembre, es dedicarà a la literatura oral, amb perspectiva internacional, així com el Dia de Francesc de Borja Moll, el 10 d’octubre, que se centrarà en el Diccionari; l’itinerari Paraules Encadenades, que enllaçarà els municipis d’aquells narradors que varen explicar a mossèn Alcover les rondalles transmeses oralment; i l’edició de material didàctic relacionat amb els autors del Diccionari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marc, fa dervers d'un any
Nova Editorial Moll, però venent els llibres de l'antiga amb una barra que se la trepitgen i barrejant una empresa mercantil amb una fundació.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente