nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Conversa entre Biel Mesquida i Eduard Escoffet a Santa Maria

198867

Aquest dimecres, 4 de maig, a les 19.00 hores a l'Espai Passatemps, de Santa Maria del Camí, dins el cicle Converses 2022 organitzat per la Fundació Mallorca Literària, conjuntament amb el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística; l'escriptor Biel Mesquida conversarà amb el poeta Eduard Escoffet.

En aquesta nova edició de Converses, sota el títol 'Escriure és compartir', la Fundació Mallorca Literària posa el focus en el llegat viu de narradors que són essencials en la literatura catalana, i en el relleu generacional que s’esdevé quan altres escriptors més joves s’emmirallen en aquells per fer el seu propi camí.

Cinquanta anys després del boom de la narrativa dels 70, és prioritari rellegir alguns dels títols que en són emblema i alhora revisar amb els seus autors i autores la trajectòria que encetaren en temps de joventut i que han anat construint i enriquint de manera sòlida. Gabriel Janer Manila, Antònia Vicens, Maria Antònia Oliver, Guillem Frontera, Biel Mesquida i Carme Riera.

Aquesta edició del cicle de Converses posa l’accent en el diàleg que s’estableix entre aquests narradors i altres autors més joves, valors ben actius de la literatura catalana actual: Sebastià Alzamora, Melcior Comes, Maite Salord, Sebastià Portell i Eduard Escoffet.

Biel Mesquida, va néixer, el 9 de gener de 1947, a la ciutat de Castelló de la Plana. Fill dels mestres mallorquins, viu a Mallorca des de la seva infantesa. És llicenciat en Biologia i en Ciències de la Informació i ha fet feina a la Universitat de les Illes Balears, com a cap de premsa i com a director de projectes culturals.

Com a escriptor, es va donar a conèixer l'any 1973 quan guanyà el Premi Prudenci Bertrana amb 'L'adolescent de sal', però el llibre no es va poder publicar fins al cap de dos anys per problemes de censura. Mesquida va ser un dels primers escriptors que es varen atrevir amb la temàtica gai a l'Espanya de la transició. Va escriure al 1974 'El bell país on els homes desitgen els homes', que no va poder publicar fins a 1985, però que va donar a conèixer en lectures que realitzava ell mateix. És una poesia radical, que forma la primera col·lecció explícitament gai publicada a Catalunya. L'any 2005 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. El 2021 va rebre el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català.

Eduard Escoffet, va néixer a Barcelona, a l'any 1979. Poeta, agitador cultural i professor del Màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona. És cofundador del col·lectiu 'Projectes poètics sense títol-propost.org'. Va ser codirector de Barcelona Poesia (Festival Internacional de Poesia de Barcelona), va dirigir el festival de pràctiques poètiques actuals PROPOSTA al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2000-2004) i actualment dirigeix el festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac en diversos municipis del Maresme.

Ha practicat diverses vessants de la poesia; tanmateix, recentment s'ha centrat en la poesia sonora i els recitals en directe. A més de la seva participació en l'escena contracultural de Barcelona, també ha presentat la seva obra en diverses ciutats d'Espanya, arreu d'Europa, els Estats Units, la Xina i diverses ciutats de l'Amèrica Llatina.

Les inscripcions per assistir a aquesta conversa literària es poden realitzar mitjançant la pàgina web www.mallorcaliteraria.cat o el correu electrònic info@mallorcaliteraria.cat

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ¿y?, fa dervers d'un any
¿Y?
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente