nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
16°

Susanna Rafart i Nora Albert, guanyadors dels Premis Cavall Verd 2022

197111

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) atorgarà, aquest dissabte a Binissalem, els guardons de la XXXIX edició dels Premis Cavall Verd que enguany són per a Susanna Rafart i Nora Albert.

Susanna Rafart ha estat guardonada amb el Premi Josep Maria Llompart per l'obra 'D'una sola branca' com a millor llibre de poesia en català publicat durant el 2021.

Per altra banda, Nora Albert rebrà el Premi Rafel Jaume a la millor traducció poètica de l'any per 'Buidor d'amor', d'Alda Merini.

Els actes d'aquesta edició dels Premis Cavall Verd començaran aquest divendres amb un concert de Vers Endins en la Tertuia Cafè Teatre de Palma a les 20.00 hores. Aquest dissabte, el protagonista serà també l'obra i la figura de Llorenç Moyà, a la qual es dedica l'edició d'enguany.

El jurat dels Premis Cavall Verd ha destacat «la intensitat expressiva» d''D'una sola branca', «per la riquesa conceptual reflexiva al voltant de la mort, dels misteris de la vida, del pes de la pèrdua i el pas del temps, així com per l'exuberància de les imatges, la sòlida construcció del conjunt i l'excepcional formal d'uns versos polits amb màxima exigència».

De l'obra 'Buidor d'amor' ha ressaltat «la important significació que té l'obra d'Alda Merini amb una gran aportació a la poesia, una obra molt extensa i d'una gran oralitat». De la qual Nora Albert «ha fet una traducció impecable, d'una excel·lent qualitat», ha afegit el jurat.

El jurat d'enguany ha estat format pel poeta, traductor i editor Antoni Xumet; la poeta Begoña Mezquita; la poeta Laura López Granell; el poeta i traductor Lluís Servera i el vicepresident de l'AELC per les Illes, Pere Gomila.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.