algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

Presentació de la biografia de ‘Llorenç Bisbal. El líder el socialisme històric mallorquí’

Dimecres, 23 de març, Antoni Vidal presentarà el llibre ‘Llorenç Bisbal. El líder el socialisme històric mallorquí’ (Illa Edicions, 2022), una biografia del primer batle socialista de Palma. L’acte començarà a les 19.30 h, a Can Alcover (Palma), i comptarà amb la participació del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió.

A través d’aquesta biografia, el lector pot conèixer la història del socialisme mallorquí, la seva organització, les pugnes internes o el quefer amb la Casa del Poble (cedida pel banquer i contrabandista Joan March); així com descobrir el paper del socialisme en les eleccions, el rol dels seus primers regidors i el gran protagonisme del socialisme mallorquí durant el període la Segona República. A més a més, el llibre està acompanyat de fotografies que ajuden a entendre la magnitud del personatge i del socialisme a Palma i Mallorca, en general.

Llorenç Bisbal va impulsar l’organització dels obrers a través de l’Agrupació Socialista de Palma i del sindicat socialista de la UGT, el qual va fundar el 1924. Va ser elegit batle un cop proclamada la Segona República, el 14 d’abril de 1931, i va morir el 1935, esdevenint ben aviat un símbol del socialisme i la democràcia a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.