algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Principal presenta el festival 'Fila U' amb Peter Brook i Omara Portuondo com a plats forts

El Teatre Principal ha presentat 'Fila U Festival d’estiu', que tendrà lloc del 2 al 30 de juliol amb tot un seguit d’actuacions que inclouen des de la dansa a l’òpera sense deixar de banda el rock, la música cubana o el teatre.

Aquesta presentació al jardí de la Misericòrdia ha comptat amb la intervenció de la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets; del director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, així com d’alguns dels participants en els espectacles programats.

Bel Busquets ha dit que el festival 'Fila U' és «una mostra més que tant el Consell de Mallorca com el Teatre Principal estan compromesos amb la cultura». Segons Busquets, després d’un any de programació al Teatre Principal enmig de la pandèmia, el Fila U «és un esforç extra per continuar al costat del sector cultural de les illes alhora que s’ofereix la possibilitat de gaudir d’espectacles d’artistes de renom internacional».

El festival s’iniciarà el 2 de juliol amb el concert Perico Sambeat plays Zappa, un concert que estava inclòs en el Festival Jazz Palma 2021 i que va haver de ser ajornat a causa de la pandèmia.

l dia següent serà el retorn de la banda Rock’n’press, després de 10 anys del seu darrer concert. Rock’n’press, una banda formada per periodistes que es va caracteritzar pels seus eclèctics directes i per unes lletres inconformistes i reivindicatives.

Un dels plats forts del festival arribarà el 8 de juliol amb Tempest Project, una versió de La tempesta de Shakespeare que arriba de la mà del prestigiós director britànic Peter Brook i Marie-Hélène Estienne. Brook, que haurà estrenat aquesta obra pocs dies abans al Festival Grec de Barcelona, és considerat com un dels grans mites vius del teatre del segle XX.

El divendres 16 actuarà la companyia del coreògraf israelià, establert a l'Estat espanyol, Sharon Fridman amb 'Dosis de paraíso', una exploració sobre l’amor i les relacions, en la qual es produeix un diàleg amb les noves tecnologies.

Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba actuaran diumenge 18, en un concert compartit amb els festival Barnasants 2021, La lluna en vers i Fila U.

La cita amb la música lírica arribarà els dies 23 i 24. Es tracta de 'La serva padrona', de Pergolesi, en una ambiciosa coproducció de quatre institucions culturals de Mallorca i Menorca: Orquestra de Cambra de Mallorca, Orquestra de Cambra de Menorca, Teatre des Born de Ciutadella i Teatre Principal de Palma. Comptarà amb solistes de la talla de Simó Orfila i estarà dirigida per Andrés Salado musicalment i per Ana Cuéllar a la part escènica.

Un dels concerts més esperats de l’any serà el d’Omara Portuondo, que ja havia d’actuar l’any passat i que no va ser possible per mor de la pandèmia. La diva del Buena Vista Social Club actuarà el diumenge 25 en un concert compartit amb el cicle Sons de nit.

'El fingidor', dijous 29, és un espectacle de Pep Tosar a partir de l’obra i la vida de Fernando Pessoa. És un muntatge multidisciplinar, que s’haurà estrenat dies abans al festival Grec de Barcelona, que és coproductor del muntatge juntament el Teatre Principal.

'Fila U' es clourà el divendres 30 amb el concert que oferiran Quique González i Toni Brunet, guitarrista mallorquí establert a Madrid i col·laborador habitual del cantautor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.