algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

Tot a punt per al XXIII Festival de Teatre de Teresetes

El tinent de batle de Cultura i Benestar social, Antoni Noguera; la directora del Festival de Teatre de Teresetes, Aina M. Gimeno; la Directora Insular de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor; el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Mateu Malondra; la directora adjunta del Teatre Principal, Marta Ferré, i Juanjo Caldes, de la Fundació Caixa Colonya, han presentat aquest divendres el XXIII Festival Internacional de Teatre de Teresetes.

La cita tendrà lloc del 24 al 30 de maig de 2021 a 18 municipis de l’illa i tendrà Palma com a centre neuràlgic de les activitats. El Pati de la Misericòrdia, els teatres municipals Catalina Valls i Xesc Forteza, el Teatre Principal, el Teatre Sans i Can Balaguer acolliran part de la programació. A més de quatre biblioteques municipals que duran el Festival a les barriades.

Durant cinc dies, 16 companyies ompliran Mallorca de propostes de teresetes atractives i noves. En concret el programa inclou 48 actuacions (28 a Palma i 26 a municipis) i haurà una nombrosa presència de propostes de casa (Mallorca i Eivissa), estrenes d’espectacles internacionals (arribats de França, Israel, Itàlia) i nacionals convidats (Castella Lleó, Catalunya, Múrcia i País Valencià), juntament amb l’habitual punt de joc per a famílies al Punt de Teresetes de la Misericòrdia i les xerrades, debats i presentacions de les Jornades Professionals. Espectacles variats i per a tots els gustos, propostes de sala, manipulació de teresetes de fil, de tija, objectes, música en directe... en definitiva, un repertori per a tots els públics, públic infantil i familiar, joves i adults.

Espais i Aliances

Com s’ha dit, Palma és el centre neuràlgic del Festival però també hi haurà actuacions a 18 municipis: Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Campanet, Campos, Costitx, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Palma, Pollença, Porreres, sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, ses Salines i Sineu.

El Festival es va estrenar l’any 1999 i des d’aleshores ha estat organitzat per Elàstic Nou Produccions. L’edició d’enguany compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma, mitjançant de la cessió d’espais i el suport comunicatiu, del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears, a través de l’IEB. La Fundació Caixa Colonya és l’entitat que fa possible el programa de Teresetes Socials, amb actuacions als centres Joan XXIII i ASNIMO.

El programa

Les actuacions comencen dijous 27 a les 19 h al Teatre Principal amb l’estrena de 'Germans', l’espectacle colpidor de la companyia francesa Les Maladroits, on els dos protagonistes rememoren la història d’exili del seu padrí i familiars durant la Guerra Civil espanyola a França. Fins al 30 de maig que la segona funció de Paper Cut posi punt final a la 23a edició al Catalina Valls passaran per l’illa 4 companyies internacionals, 5 estatals i 7 de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.