algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
24°

Lliurats els premis Castellitx 2021 en la Nit Algaidina de la Cultura

L'auditori del casal Pere Capellà ha acollit el passat dilluns l'acte de lliurament dels premis Castellitx 2021 en el marc de la Nit Algaidina de la Cultura, que es pogué celebrar de forma presencial amb les pertinents mesures de control sanitari marcades per la Covid-19. Cal recordar que l'acte de lliurament de 2020 no es va celebrar a causa de la pandèmia.

A l'acte hi assistiren els responsables polítics municipals al capdavant dels qual hi estigué la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet, acompanyada per la regidora de Cultura, Margalida Garcias. La majoria de premiats pogueren recollir els premis presencialment però els que no enviaren el seu agraiment per la concessió dels guardons mitjançant uns vídeos que foren emesos en el decurs de l'acte.

La regidora de Cultura destacà en el seu discurs que els premis Castellix són «una part de la nostra història, part de la riquesa cultural del municipi. No hi haurà cap investigador de la història local recent que pugui passar per alt la gran trajectòria dels Premis Castellitx com a projecte cultural consolidat, treballat, però alhora un projecte viu i flexible preparat per evolucionar i innovar». En aquest sentit, Garcias apuntà que els premis «han crescut exponencialment des de la seva creació l'any 1968, amb una metodologia pròpia, incorporant cada cert temps noves modalitats».

Garcias afegí que els guardons són «una gran contribució del poble d’Algaida a la cultura del país. Els Premis representen esforç compartit de persones, són al cap i a la fi, el resultat de la complicitat i del treball cooperatiu al llarg del temps».

En aquesta línia, la regidora ressaltà la figura de Tomeu Salas, tècnic de Cultura. També va agrair la tasca de «la família» que forma part dels premis: els participants, els membres del jurat, Titoieta Ràdio o es Saig. També agraí les interpretacions a Margalida Ramis i Cristina Llabrés, que amenitzaren musicalment la vetllada.

Guardonats

XLV Premi de Poesia:
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 148 titulat Triomfs de la paraula exigua, d’Ella Ray, de Barcelona.

XLV Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta:
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 69 titulat Recordant Montaigne i Ciceró, de Joan Mundet Surroca, de Sant Pere de Ribes, el Garraf.

XLIII Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat):
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 44 titulat Quan el virus és present de Felip Munar i Munar, de Lloret de Vistalegre.

XX Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros pel treball núm. 250 titulat La espera de Roberta de Nicola, resident a Palma.

XIII Premi de Pintura
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros pel treball núm. 269 titulat Palma confinada de Lluís Vidaña Lladó, de Palma.

VIII Premi Musical 2021: Composicions per a Banda de Música
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 167 titulat Música de la Cort dels hòmens per a Banda sobre el Llibre de les Bèsties de Ramon Llull de Ximo Tarín Micó, de Barcelona.

II Premi de Curtmetratges en català
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 213 titulat Dona dirigit per Marga Melià Rigo, de Palma.

II Premi de Guió de Curtmetratge en català
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 49 titulat Llúcia de Maria Caminal Pérez i Fran Menchón Ortiz, de Gavà, Baix Llobregat.

El XXVI Premi d’Investigació i el IX Premi Juvenil de Narrativa Curta han estat declarats deserts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.