algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les biblioteques també tenen molt a dir de les dones!

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, dilluns 8 de març, les biblioteques municipals han organitzat diverses activitats i esdeveniments.

En primer lloc, totes les persones que es facin usuàries i usuaris, de les biblioteques municipals de Palma, rebran de regal, un llibre amb nom de dona, durant aquesta setmana, del 8 al 13 de març.

A més, totes les biblioteques compten amb un racó dedicat al Dia de la Dona per als lectors.

A Palma, moltes han aprofitat per celebrar aquesta data i reivindicar la igualtat de gènere.

Algunes iniciatives

A la biblioteca municipal de Cort, una de les més antigues de Mallorca, el passat 15 de febrer, varen iniciar un viquiprojecte, amb el hastag #viquidonesIB. Amb aquest projecte, pretenen arribar, al manco, a les 500 biografies de dones a la Viquipèdia; de les 2961 biografies de persones de les Illes, només 458 són de dones. Ara ja n'han aconseguit més de cinc-centes, però volen seguir sumant. El termini del projecte és el 31 de març. La iniciativa 'Viquidones' compta amb la col·laboració de locutores d'IB3 Ràdio, que han posat les seves veus.

La biblioteca municipal Joan Alcover va estrenar el centre d'interès permanent sobre feminisme amb material bibliogràfic per a promoure la igualtat de gènere i l'empoderament de les dones. Aquest centre té la voluntat de continuïtat i ampliació, seguint amb la política d'adquisicions que han duit a terme els darrers anys.

La biblioteca municipal del Molinar va inaugurar una exposició amb el treball d'il·lustradores combatives i compromeses amb la igualtat de gènere.

La biblioteca municipal Josep Maria Llompart, ha optat per una altra exposició, aquesta tracta de dones que canviaren la ciència mèdica. Com és el cas de la biòloga, Magdalena Sastre Calafat, que estudia com evitar que es desenvolupin les cèl·lules que provoquen la malaltia de l'Alzheimer.

Una altra exposició la trobam a la biblioteca municipal Ramon Llull, aquesta és de llibres sobre dones i disseny. Una bona oportunitat per saber-ne més d'aquest món i aquestes dones, algunes de les quals han quedat eclipsades per la fama dels seus homes, també dissenyadors o arquitectes, com passa sovint.

Una activitat diferent, la gaudiran els infants i acompanyants del contacontes presencial, a la biblioteca municipal Sant Jordi, demà dimecres, 10 de març. L'aforament ja és complet per escoltar tot un clàssic 'Rosa Caramel', contat per na Margalida Amengual Balaguer.

I acabam, a la biblioteca de Cultura Artesana, del Consell de Mallorca, on n'hi ha una selecció de llibres del Dia de la Dona per als més petits. Així com, una selecció d'històries de dones, escrites per dones, que han arribat fa poc a la biblioteca, a part dels llibres sobre el feminisme.

Reivindicant la igualtat completa de drets, que encara no s'ha assolit totalment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.