algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El primer director de l'Escola Municipal de Mallorquí, Gabriel Barceló, presenta el 2n i el 3r volum dels llibres dedicats a la institució

El passat dijous, 18 de febrer, a les 19 hores, va tenir lloc la presentació del llibre de Gabriel Barceló 'L'Escola Municipal de Mallorquí' (segona i tercera part) a la seu de l’Escola.

A l’acte varen assistir Sebastià Llodrà, regidor de l’Àrea de Política Lingüística i delegat de l’Escola de Mallorquí; Gabriel Barceló, director de l’Escola des de 1973 fins al 2001, i Maria Antònia Vadell, regidora delegada de Política Lingüística a l’època que narra el llibre.

Sebastià Llodrà va destacar la tasca duita a terme per Gabriel Barceló i per Maria Antònia Vadell als anys 80 i 90 i els va assenyalar com a «referents polítics i lingüístics» i va afirmar que «les lluites que protagonitzaren en defensa de la lengua han fet més forta l’Escola, el poble i el país».

Seguidament, Maria Antònia Vadell va presentar l’obra amb paraules sorgides de les experiències compartides i de la passió comuna per la llengua i la cultura catalanes. Guià el públic assistent en un viatge per la trajectòria de l’Escola com el que és, «un ens viu», i per la personalitat de qui l’ha feta possible, Gabriel Barceló.

Finalment, Gabriel Barceló, agraït i emocionat, va insistir que «tota aquesta tasca, totes aquestes lluites que hi ha en aquests libres, no haguessin estat possibles sense aquest exèrcit» fent referència a tots els assistents i als milers de persones, mentors, professors, alumnes, col·laboradors, conferenciants, que fan de l’Escola una realitat viva.

Margalida Alajarín i Pau Ginard, acompanyats de guitarra, varen aportar la nota artística a l’acte recitant poemes de Gabriel Barceló en homenatge a Francesc de Borja Moll, Josep Maria Llompart, Aina Moll i Maria Antònia Vadell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.