nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

El Circ Bover cerca un nou emplaçament a Mallorca on fer créixer Es Centre de Circ

DCIM\100MEDIA

El Circ Bover va ser la primera companyia de circ de les Illes Balears i ha estat l’encarregada de difondre, promocionar i posar en valor les arts de circ a Mallorca. Als seus inicis va girar arreu de Mallorca de poble en poble amb la seva carpa, que al 2007 es va quedar situada al Municipi de Sineu, al cor de Mallorca, i on va crear Es Centre de Circ. Un espai on la companyia ha gestionat amb continuïtat una escola de circ, un centre de residències artístiques i producció d’espectacles, un espai d’exhibició i un programa educatiu per escoles. Es Centre de Circ ha tractat durant anys de fomentar la difusió de les arts del circ entre el públic infantil i familiar, i servir d’acompanyament a les companyies de les Illes.

Ara, 14 anys després cerca una nova ubicació per a fer créixer exponencialment el projecte convertint-lo en un centre internacional de circ, un projecte ambiciós i capdavanter que fa uns anys el Circ Bover està preparant, un centre que estarà connectat amb altres centres de circ i que comptarà amb la col·laboració d’agents culturals molt rellevants en el sector. Una veritable plataforma de promoció del circ a Mallorca i que marcarà un punt visible a nivell internacional.

«Ens mudam, i amb nosaltres traslladam tot un concepte, tot un projecte, tota una xarxa que volem implantar i expandir», han explicat.

Al nou emplaçament d'Es Centre de Circ, el Circ Bover vol implantar nous projectes que ve dissenyant durant els darrers anys: un programa de residències artístiques en xarxa amb altres centres nacionals i internacionals de característiques similars, amb el que vol potenciar la mobilitat dels artistes de circ i l’intercanvi entre països; generar una programació estable de circ, que estarà complementada amb propostes de teatre i música dins l’espai d’exhibició, augmentar els espais destinats a assajos i entrenaments dels artistes de circ i dotar-los tècnicament per a oferir una millor qualitat als i les usuàries, i obrir una escola internacional de circ destinada a professionals, codissenyada i codirigida amb Roberto Magro qui fou el director artístic de la Central del Circ a Catalunya.

Tots aquests nous projectes sense deixar de banda aquells que fins avui han format part del centre com les visites escolars, amb el programa Descobreix el circ, que acullen cada any a més de 3.500 alumnes de tota Mallorca.

Es Centre de Circ cerca emplaçament per créixer

Circ Bover demana el suport dels ajuntaments de Mallorca per a trobar aquest nou espai on desenvolupar el projecte, un espai ample exterior on poder situar la carpa i el domo de la companyia, amb un edifici construït que compti amb sales amb alçada pels espais d’assaig, entrenament, oficina i escola.

Amb aquest trasllat, Es Centre de Circ ofereix al poble d’acollida una programació estable d'uns 15 espectacles anuals de circ, música i teatre, un espai d’exhibició que complementi els espais que tengui el poble, una escola de circ que respondrà a la gran demanda de formació que hi ha a Mallorca i un projecte a nivell europeu que connecta Mallorca amb importants centres de residències artístiques, creació i exhibició d’arreu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.