algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Premis Ciutat de Palma: Miquel Horrach guanya el de novel·la; Albert Garcia Elena, el de poesia; Joana Gomila i Laia Vallès, el de música i Zoom el de periodisme

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma ha fet públics, aquest dimecres, els guanyadors dels Premis Ciutat de Palma. Enguany, però, a causa de la situació sanitària la gala de lliurament dels premis s'ajorna fins al 27 de maig.

Els Ciutat de Palma són una línia de suport a la creativitat i la producció literàries, les arts visuals, el còmic, la música, les arts escèniques i l'audiovisual, la recerca, el periodisme i el patrimoni gastronòmic. La novetat d'enguany ha estat la incorporació de dues noves categories: la de periodisme i patrimoni gastronòmic.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha reiterat l'aposta del Consistori per la cultura com a eix vertebrador de la societat.

«La pandèmia ens ha obligat a fer un esforç per a posar les persones en el centre, especialment els creadors i les creadores de les nostres illes. En aquest sentit, els premis són un estímul i una manera de secundar i fer costat al teixit cultural. La gran participació d'enguany referma el compromís amb l'excel·lència artística dels Premis», ha dit Noguera.

Els jurats professionals de cada categoria han decidit els guardonats de l'edició d'enguany en cada categoria.

El Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de novel·la, dotat amb 26.000 euros, ha recaigut en Miquel Horrach Munar, per 'Set dies'.

El Premi Joan Alcover de Poesia, dotat amb 12.000 euros, ha estat per a Albert Garcia Elena, per 'El coure sota l'Hudson'.

El Premi Antoni Gelabert d'Arts Visuals, dotat amb 12.000 euros, ha recaigut en Gonzalo Elvira, per 'Somnis, 2017-2020'.

El Premi Bonet de Sant Pere de Música, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a Joana Gomila Sansó i Laia Vallès, per 'Paradís'.

El Premi Ciutat de Palma d'Arts Escèniques, dotat amb 6.000 euros, el rebrà el Col·lectiu Banana-Ros per 'Guaret'.

El Premi Ciutat de Palma d'Audiovisuals, dotat amb 10.000 euros, ha recaigut en Núria Abad i Marta Hierro, per 'Dorothea i el Myotragus'.

El Premi Ciutat de Palma de Còmic, dotat amb 10.000 euros, ha reconegut a Gonzalo Aeneas i Enric Pujadas, per 'Les olimpíades del sofriment'.

El Premi Ciutat de Palma de Gastronomia, dotat amb 3.000 euros, ha recaigut en Bartomeu Arbona Figuerola del Fornet de la Soca.

El Premi Ciutat de Palma de Recerca, dotat amb 6.000 euros, el rebrà Laura Jurado per 'Gitanos'.

Finalment, el Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme, dotat amb 3.000 euros, ha reconegut al programa Zoom d'IB3 Televisió, per 'Menors, risc i protecció'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.