nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

Escarràs, Reïna i Verlaat són els grups de les Balears classificats per al Sona9

Tot i les dificultats provocades per la crisi sanitària, la vintena edició del Sona9 ha assolit una participació històrica de 139 artistes d'arreu dels Països Catalans. En total s’han presentat 118 candidats de Catalunya, 11 de les Balears, 9 del País Valencià i 1 d'Andorra. La xifra representa la més alta dels darrers sis anys i curiosament és la mateixa quantitat de grups i solistes que es va inscriure a la primera edició.

18 propostes seleccionades
Els 12 artistes elegits per Catalunya són:
Els 3 artistes de les Illes Balears són
Els 3 artistes del País Valencià són:
Participació històrica
Dels 139 artistes participants, 77 són de les comarques de Barcelona, incloent la capital catalana amb un 55%. Les comarques gironines amb un 14% mantenen una bona presència, mentre que les tarragonines aporten un 9%. Les Balears amb el 8%, el País Valencià amb un 7%, les comarques lleidatanes amb un 6% i Andorra amb un simbòlic 1%, tanquen els participants per demarcacions territorials.
Els estils del Sona9
Pel que fa als estils presentats al Sona9 2020, el pop-rock i les seves variants, on s'inclouen el rock-mètal, la fusió i els ritmes jamaicans, arriba al 72%. La cançó d'autor dobla la seva presència respecte l'any passat amb un 19%, les músiques urbanes baixen al 5%, mentre que el folk i la música d’arrel representen un 4%. La presència femenina es manté amb un 36% de participació, tot i que ha baixat lleugerament, mentre que de les 18 propostes de la fase preliminar gairebé la meitat estan liderades per dones o tenen presència femenina.

Les fases del Sona9
L'estat d'alarma provocat per la pandèmia ha obligat a fer canvis rellevants en les diverses fases del concurs, sobretot pel que fa al calendari de concerts, i no ha permès realitzar les preliminars previstes pel juny i juliol. Les actuacions en directe dels 18 seleccionats s'han traslladat al setembre: Els grups classificats per Catalunya tocaran a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm els dies 1, 2, 3 i 10, mentre que les preliminars de València i Palma seran els dies 17 i 18 de setembre, respectivament.

Tots aquests concerts es faran en condicions especials, amb l’aformanet limitat i totes les mesures d'higiene i seguretat necessàries. A més, es transmetran en línia a través del web www.sona9.cat.

El jurat triarà els quatre grups i el públic el cinquè, que passaran directament a la fase final. Les darreres proves del Sona9 2020 seran els concerts acústics a iCat i les gravacions a la Bucbonera Studios, que es realitzaran entre el 5 i el 31 d'octubre. Els 3 artistes que superin aquesta darrera fase passaran a la final del Sona9 2020 prevista pel 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El concurs-plataforma d'artistes emergents Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, té la col·laboració de les Cases de la Música i la Fundació SGAE, i el patrocini d'Estrella Damm. A més, el Sona9 rep el suport del Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Palma i IB3, i la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Cultura i Àpunt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.