algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

'Foguera', de Miquel Tur, guanya el Concurs Cançó de Sant Joan 2020

Aquest dimecres, l’Institut d’Estudis Eivissencs ha comunicat el títol i l’autor de la peça guanyadora del Concurs Cançó de Sant Joan 2020, convocat per l’IEE el passat mes de maig. La cançó inèdita i en català 'Foguera', composada pel músic formenterer Miquel Tur Torres, ha guanyat el premi i ha convençut el jurat del certamen pel seu caràcter festiu i la seva qualitat musical.

Miquel Tur, el jove formenterer de 19 anys que ha presentat una cançó plena de màgia i tradició, viu actualment a Barcelona on estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i ha estat membre de diverses formacions musicals de la Pitiüsa menor: Lemon i, més recentment, Sweet Lure. A més, el músic destaca per haver rebut el premi extraordinari de final del grau professional de guitarra i el premi extraordinari de les Illes Balears (2019). La cançó amb què ha guanyat el concurs serà presentada al públic el proper dia 23 de juny de 2020, amb motiu d’una Nit de Sant Joan que enguany serà ben diferent, a través de les xarxes socials de l’Institut.

La convocatòria del concurs ha comptat amb el suport i l’orientació de l’Associació de Músics d’Eivissa que, a més, s’ha encarregat de fer difusió d’aquesta nova proposta entre el col·lectiu musical pitiús.

L’Institut destaca l’elevada qualitat dels temes que han concursat i, sobretot, celebra i agraeix la bona acollida que ha tengut entre els artistes d’Eivissa i Formentera. S’hi han presentat gairebé una trentena de cançons originals, inèdites i amb la lletra en català i hi han participat més d’una cinquantena de músics, alguns d’ells en solitari i altres integrats en bandes d’estils ben diversos, des del folk al rock, passant pel metal i el funk, entre d’altres. És per tot això que l’entitat espera repetir aquesta iniciativa en els pròxims anys, tractant de dinamitzar, així, el panorama musical en català a les nostres illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Un altre cas en què es talent en català i sa defensa de ses arrels de ses Pitiüses surt de Formentera i no d'Eivissa (i en van...)

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente