algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Es fan públics els premis Crítica Serra d’Or 2020 que guardonen la companyia La Calòrica en l'apartat de teatre

169969

Aquest dimarts s'han fet públics els premis Crítica Serra d’Or 2020 a obres publicades l’any passat. Són uns premis anuals que atorga la revista Serra d’Or.

En la llista de guardonats destaca el premi a la companyia La Calòrica, a l’aportació més interessant per «mantenir-se fidel durant deu anys a una personalitat pròpia amb el permanent acompanyament de l’autoria singular de Joan Yago»; «la feliç recuperació de 'Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I' –el seu primer espectacle– certifica una trajectòria artística tan allunyada de les modes del moment com aplaudida i reconeguda per la crítica i el públic». A La Calòrica hi participen els mallorquins Joan Yago, Esther López i Júlia Truyol.

Altres premiats en l’apartat de Teatre són: Josep Lluís i Rodolf Sirera per Dinamarca, el text de teatre català donat a conèixer per l’estrena o l’edició, per «la visió crítica, crua i documentada amb què culmina la trilogia Europa en guerra, dedicada a les silenciades complicitats de la població 'ocupada' amb els horrors nazis, i que tanca la fèrtil producció de tema històric dels dramaturgs valencians a causa del sobtat traspàs del primer». Stabat Mater, dirigida per Magda Puyo, el premi a l’espectacle teatral, per «la dificultat d’adaptar el complex món dramatúrgic d’Antonio Tarantino, resolt amb mestratge per la direcció de Magda Puyo i la brillant interpretació en solitari de Montse Esteve».

El jurat ha estat format per Joan-Anton Benach, Francesc Massip, Marta Monedero, Juan Carlos Olivares i Anna Pérez Pagès.

Els premiats en l’apartat de Literatura i Assaig són: Fugir era el més bell que teníem (Club Editor), de Marta Marín-Dòmine, en la categoria de novel·la; Ictiosaure (Edicions 62), de Dolors Miquel, de poesia; Víctor Garcia Tur, amb El país dels cecs (Proa), de narrativa; Àlex Susanna, amb Dietari per Paisatge amb figures (Proa), de dietari; i Arnau Barios, de traducció, per Eugeni Oneguin, d’Aleksandr Puixkin (Club Editor). El jurat de Literatura i Assaig està format per Borja Bagunyà, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Marta Nadal i Pere Antoni Pons.

Els premiats en l’apartat de Recerca són: David Ballester i Manuel Vicente per l’obra Corre, democràcia, corre. Manifestacions i repressió policial a la Catalunya de la Transició (1975-1980) (Editorial Base), en la categoria d’humanitats. 150 anys de taules periòdiques a la Universitat de Barcelona (UB), de Santiago Álvarez i Claudi Mans, ha obtingut el premi en altres ciències. I Language attitudes, national identity and migration in Catalonia: ‘What the women have to say’, de Mandie Iveson, ha rebut el de catalanística. El jurat està format per: Jaume Aulet, Jordi Casassas, Joandomènec Ros i Francesc Vilanova.

En l’apartat de Literatura Infantil i Juvenil s’ha premiat: Plous o fas Sol? (Akiara Books), amb text de Mireia Vidal i il·lustració d’Anna Font, en la categoria d’Infantil; el premi Juvenil (Creació) a la trilogia La llum d’Artús (Barcanova), de Raimon Portell; i el Juvenil (Coneixements) és per a Jo i el món: una història infogràfica (Zahorí Books), de Mireia Trius i Joana Casals. El jurat està format per: Mònica Baró, Pep Brocal, Joan Bustos, Teresa Mañà i Núria Ventura.

Els premis s’havien de lliurar el 2 d’abril en una cerimònia que s’ha suspès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.