cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Oques Grasses, Ginestà, Miki Núñez i Rosalía, principals finalistes per votació popular als Premis Enderrock 2020

Oques Grasses, amb cinc nominacions, lidera el rànquing de finalistes dels Premis Enderrock 2020 per votació popular, seguit de Ginestà, Miki Núñez i Rosalía amb tres. Aquest és el resultat de la segona volta de votació que ha rebut més de 18.000 vots d’usuaris únics -un deu per cent més que en l'anterior edició-, que s'ha donat a conèixer aquest dijous en la roda de premsa celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, ha destacat la presència en un 40% dels nominats femenins i de grups mixtes, un increment important respecte la passada edició.

A partir d'aquest dijous i fins el dia 23 de febrer queda oberta la tercera i darrera ronda de votació popular que decidirà als guanyadors que es donaran a conèixer durant la gala que se celebrarà el proper dijous 5 de març a l’Auditori de Girona. Una gala que, per primera vegada, es retransmetrà en directe pel 33, iCat i les televisions i ràdios de La Xarxa de Comunicació Local gràcies a un acord entre la Xarxa Audiovisual Local i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. L'amissora musical Els 40 i RAC1 faran una programació especial en motiu dels Premis Enderrock.

Les cinc nominacions d’Oques Grasses són en les categories de millor disc de pop-rock per 'Fans del sol', millor cançó de pop-rock i millor videoclip per 'In the Night', millor artista i millor directe. Ginestà, Miki Núñez i Rosalía comparteixen tres nominacions: millor disc de cançó d'autor, millor cançó de cançó d'autor i millor artista revelació per a Ginestà; millor cançó de pop-rock, millor artista revelació i millor directe per a Miki Núñez, i millor artista, millor artista en llengua no catalana i millor videoclip per a Rosalía. Amb dos nominacions apareixen 31 FAM, Cesk Freixas, Manel, Meritxell i Judit Neddermann, Porto Bello i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

En la roda de premsa també s’ha donat a conèixer el Premi Joan Trayter que homenatja al desaparegut enginyer de so i s'atorga al al millor productor i arranjador musical, en aquesta ocasió atorgat al músic David Rosell, responsable del so de Txarango, Buhos i Itaca Band. Entre les darreres produccions destaca 'Junteu-vos' (Halley Records, 2019) d'El Diluvi, 'La lengua de los pájaros' (Halley Records, 2019) d'Itaca Band i 'L'ull de la tempesta' (Música Global, 2019) de Porto Bello.

Per la seva banda, el Premi Xesco Boix al millor disc per a públic familiar ha recaigut en la seva segona edició a 2PrincesesBarbudes pel seu treball 'La bona vida' (CK Music, 2019). El premi s'ha deliberat amb els vots de professionals i periodistes vinculats al Servei Educatiu de L'Auditori, la revista Cavall Fort, el suplement Ara Criatures, el programa iCat Kids i la revista Enderrock.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.