algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Benet Salellas presenta 'Jo acuso' a la llibreria Quart Creixent de Palma

L'advocat Benet Salellas a Can Alcover

L'advocat Benet Salellas (Girona, 1977) presenta el seu llibre Jo acuso de Pagès Editors aquest divendres a la llibreria Quart Creixent a les 18.00 hores.

El 1898 l'escriptor Émile Zola publica un extens article en premsa titulat Jo acuso que posa en evidència la condemna política del capità Dreyfus. Aquest text capgirarà el curs polític i judicial del cas fins a provocar-ne l'alliberament.

És el primer dels tretze processos que aquest llibre explica de la història judicial contemporània, com a mostra de les diferents maneres d’afrontar la justícia política. El llibre acompanya el ventall de casos amb una introducció sobre el dret d'excepcionalitat i la utilització de la justícia per eliminar els adversaris polítics, amb el focus posat en l’Estat espanyol avui. L’autor conclou aquestes pàgines fent algunes propostes per obrir el debat imprescindible de com construir una defensa política a l’alçada dels embats judicials presents i que vendran.

Benet Salellas i Vilar (Girona, 1977) és llicenciat en filologia grega i en dret i és pare de dos fills. Exerceix com a advocat des del juliol del 2003, sobretot en l'àmbit penal, defensant persones represaliades pel sistema polític i el sistema econòmic. Ha col·laborat amb molts moviments socials, des de l'ecologista fins a l'antiracista, els col·lectius pel dret a l'habitatge o la lluita contra la impunitat de la violència institucional.
Ha participat en diversos llibres col·lectius com Rastros de Dixán. Islamofobia y construcción del enemigo en la era post 11-S (2009), Perspectives (2013), Quan la por canvia de bàndol (2014), Antígona emmordassada, deu anys de repressió política als Països Catalans (2017) i Referèndum 2017: la clau que obre el pany. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya en la XI legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.