algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

Aquests són els guardonats pels Premis Enderrock de la Música Balear

Aquest dimarts s’han revelat els músics guardonats per Enderrock. La primera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear se celebrarà el pròxim 28 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma, en una gala conduïda per l’actriu Ann Perelló i el músic Cris Juanico.

Amb les actuacions de Da Souza, Anna Ferrer, Jansky, Anegats, entre d’altres, els guardons volen reconèixer i expandir el talent musical de les Balears, amb el vot del públic i de la crtítica. De fet, entre els candidats dels premis per votació popular, hi ha el raper mallorquí i exiliat, Josep Valtònyc.

Segons ha pogut saber dBalears, el guardonat amb el Premi d’Honor és Joan Ramon Bonet (Palma, 1944) va ser el primer músic illenc que es va integrar a Els Setze Jutges i va avalar l’inici musical de la seva germana Maria del Mar Bonet.

El Premi a la Trajectòria és per Joan Bibiloni (Manacor, 1952). És l’artista de música pop de major projecció internacional. Al llarg de 50 anys ha treballat com a compositor, cantant, guitarrista i productor de multitud de projectes.

El Premi Especial del Jurat és per Mezquida i Chicuelo. El pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista català Juan Gómez ‘Chicuelo’ han trobat a ‘Conexión’ (Taller de Músics, 2017) un punt de confluència de fusió entre el jazz i el flamenc d’una gran qualitat.

El Premi de la Crítica al Millor Disc de l’Any és per Da Souza. El quintet mallorquí ha sorprès tothom que ha escoltat el seu darrer àlbum, ‘Futbol d’avatguarda’, el pop com a divertimento per excel·lència.

El Premi de la Crítica al Millor Disc Revelació de l’Any és per Salvatge Cor. El pop i la poesia s’agermanen amb un esperit proper al punk en un dels grups emergents més interessants de les Illes. El seu debut és una carta de presentació que penetra en l’ànima dels oients.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.