algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

El documental '1229, el rostre ocult' sobre la conquesta de Mallorca s'estrena aquest dimecres

La Universitat dels Illes Balears (UIB), estrenarà aquest dimecres el documental '1229, el rostre ocult', juntament amb IB3 Televisió i el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

L'estrena tendrà lloc al Centre de Cultura de Palma ubicat al carrer Concepció a les 20.00 hores de dimecres.

Segons ha informat la universitat en una nota de premsa, el documental se centra en la conquesta de l'antiga ciutat de Medina Mayurqa i del conjunt de l'illa per les tropes del rei Jaume I, i «ofereix una visió inèdita, detallada i àmpliament desconeguda dels musulmans derrotats».

El documental, escrit i dirigit pel periodista Antoni M. Thomàs, i realitzat per Pere Salom, de Salom-Estudi, compta amb la participació d'un conjunt d'historiadors i arqueòlegs, especialistes en la investigació i el llegat històric de la dominació musulmana de Mallorca, i es basa en el que narra el manuscrit àrab Kitab Ta'rih Mayurqa.

Aquesta obra va ser descoberta a inicis de l'actual segle a la ciutat de Tindouf, a Algèria, i va ser traduïda al català i al castellà per l'historiador i filòleg Guillem Rosselló-Bordoy i pel filòleg en llengua àrab Nicolau Roser, sota els auspicis de la UIB i del Govern, fa deu anys.

El documental inclou una banda sonora original, diverses seqüències ficcionades de dramatització i, de manera especial, ha tengut la col·laboració de responsables de diverses institucions, associacions i empreses relacionades amb la temàtica tractada.

La participació de la UIB en aquest documental s'inscriu en les activitats del quarantè aniversari de la UIB (2017-18, 2018-19) i els deu anys d'edició del llibre 'Kitab Ta'rih Mayurqa'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.