algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Can Alcover acollirà la presentació del llibre ‘Tupamaros. Del fusell al Parlament’

152029

Aquest pròxim divendres a partir de les 20.00 hores Can Alcover acollirà la presentació del llibre Tupamaros. Del fusell al Parlament (1966-2016). En l’acte hi participaran Tomeu Martí, periodista i activista cultural i l’autor del llibre Vicent Galiana. 

El Movimiento de Liberación Nacional – Tupamaros (MLN-T) fou una agrupació uruguaiana d’esquerra marxista que nasqué cap als anys seixanta del segle XX. No s’entendrien governs com el de Pepe Mujica a Uruguai si no se sabés la història d'aquestes guerrilles llatinoamericanes.

Uruguai no quedà exempta de la violència i del moment revolucionari llatinoamericà. Una bala fallida dirigida al Che Guevara en un discurs, i que es saldà amb la mort del professor universitari Arbelio Ramírez, fou el primer assassinat per motius polítics d’Uruguai durant els anys 60. El detonant d’una escala de violència que acabaria per portar al país a una dictadura el 1973 fins al 1985.

Com ha arribat al parlament la guerrilla liderada per Mujica, els Tupamaros? Com canvien les armes pels seients l’Asamblea General? Quan i com arriba l’esquerra uruguaia al poder a través del partit Front Ampli? A preguntes com aquestes tracta de respondre Vicent Galiana amb el llibre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.