nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

Cultura participa per primera vegada a la fira de literatura de Roma

141277

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC) ha assistit per primera vegada a la fira Più Libri Più Liberi, que ha tengut lloc entre els dies 6 i 10 de desembre a Roma. Aquesta fira és una de les fires d’editorials independents més important d’Itàlia, juntament amb la fira de Milà.

L’objectiu de participar en aquesta fira és fer contactes nous amb editorials italianes. De fet, s'han concertat més de 40 entrevistes amb representants de diferents cases editorials per donar a conèixer la producció literària de les Illes Balears per a futures possibles traduccions. La majoria de reunions han estat amb editorials italianes però també d’argentines, franceses, alemanyes o nord-americanes.

L’organització de la fira, donada la circumstància que l’ILLENC hi assisteix per primera vegada, ha fet una presentació pública sobre la línia de subvencions de l’Institut d’Estudis Baleàrics per a literatura, pensament, còmic i il·lustració en el programa Aldus Fellowship, destinat a donar a conèixer als editors italians les línies de diferents institucions europees dedicades a la traducció.

Per altra banda, el responsable de literatura de l’ILLENC, Antoni Planas, també ha participat en una taula rodona titulada "Per far viaggiare i vostri libri" per debatre sobre subvencions públiques conjuntament amb Carlo Gallucci (editorial Carlo Gallucci, Itàlia), Lucas Andrés Gioja (membre de l’ambaixada Argentina a Itàlia), Lorenzo Ribaldi (La Nuova Frontiera, Itàlia) i Bernadette Vincent (Institut Francès d’Itàlia).

Bartolomé Seguí, l'únic autor illenc assistent a la fira, ha estat un dels dibuixants que hi ha firmat llibres, en el seu cas, a l'estand de l'editorial Tunué, del seu llibre "Serpenti ciechi", la traducció del qual s'ha fet gràcies a la participació de l'Institut d'Estudis Baleàrics, així com la tasca de promoció del llibre. A la fira també s'hi ha presentat la "Saga de Atlas i Axis" de l'il·lustrador Pau, editat en italià també per Tunué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.