Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, acollirà a partir del 3 de novembre una primera mostra del pintor nord-americà Don Kunkel que exposa una sèrie d'interpretacions sobre els col·lectius i agrupacions desenvolupats a les illes d'Eivissa i Mallorca entre els anys 50 i 90.
Així mateix, des del museu s'han proposat repensar la història de l'art contemporani de les Illes des de «noves òptiques, avançant entre el testimonial i la teoria crítica».
En aquesta primera mostra, a més de l'aproximació a Kunkel, inclòs ara en la col·lecció gràcies a l'acord de dipòsit amb el MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona, oferirà l'oportunitat d'aproximar-se als seus coetanis i a les situacions viscudes durant aquestes dècades, en les quals se cohabiten els inicis d'agrupacions artístiques com el col·lectiu Eivissa 59 i el grup Tago a Mallorca.
L'exposició, titulada 'Eivissa-Mallorca: anys 50-90. Primera part, Don Kunkel i el seu context', podrà visitar-se en el Gabinet fins al 18 de març de 2018.
Art contemporani
Don Kunkel (Plainfield, Nova Jersey, EUA, 1933) arriba per primera vegada a Eivissa el 1958, després de viatjar per diverses ciutats europees -Barcelona, Londres i París- i residir a Lima (Perú), on tenia el seu estudi i un taller d'obra gràfica.
Artista format en pintura i dibuix al natural, Kunkel és reconegut per la seva aportació en el camp de l'obra gràfica i pel seu paper en l'activació d'Eivissa com a centre artístic en els seixanta i setanta, al costat del nord-americà Carl van der Voort (Fort Myers, Florida, 1928 - New Haven, Connecticut, 2004) i la seva galeria dedicada a l'art contemporani.