nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

'L'Adoració dels Tres Reis' es tenyeix de verd

Els protagonistes de l'edició d'enguany, en una foto de família. | Jaume Morey.

L'elenc de L'Adoració dels Tres Reis s'adhereix a la marea verda. Cadascun dels personatges de l'obra de Llorenç Moyà portarà una peça del color de l'esperança. Així ho van evidenciar en el primer assaig amb vestuari, en el Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma.

Després de dos mesos, el muntatge està encaminat. «Tots els 'actors' han acudit religiosament als assajos», assenyalava, orgullós, el director Bernat Pujol. El vestuari del repartiment sempre indueix l'espectador a interpretar cap on van les crítiques de cada edició. El seu responsable, Rafa Pizarro, explica els seus dissenys. De la capa d'Herodes, encarnat per David Gelabert, penjaran uns sobres, en referència a la comptabilitat B del Partit Popular.

«M'he acurat molt en els vestits dels Doctors de la llei (Joana Campomar i Francesc Sanchis)», comenta Pizarro al revelar el seu particular homenatge al jutge Castro. Tots dos vesteixen amb teles de 'llengües', tons morats en referència al color que cobreix l'Almudaina en la bandera de Mallorca, una pinzellada taronja al voltant del coll «dedicat a la infanta Cristina» i un barret decorat amb xoriços.

Els 'dimonis', Nacho Jiménez i Llorenç Bauçà, «ataquen la Llei de Símbols, critiquen a una esquerra apoltronada, dominada», la del PSOE, i denuncien «la invasió de l'espanyolisme». L'Adoració dels Tres Reis, que funciona com un barem de l'actualitat política per les 'joies' que puguin 'amollar' els seus protagonistes, es representarà a Ses Voltes de Palma, a les 12.00 hores, el 6 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 10 anys

L'Adoració del Reis del meu poble (de la primeria del segle XX), comença amb aquesta frase:

"No em direu què passa anit,
que la gent va revoltosa?..."

Profètic, eh?

Avant, la nostra cultura és viva i plena d'imaginació, molt particularment el teatre.

Valoració:9menosmas
Per I doncs, fa mes de 10 anys

L´Adoració dels Reis és un text escrit perque a la adoració al Bone-Jesuset s´inserteixin comentaris sobre els fets politics de l´any que s´ha acabat. Està fet així aposta però amb la pobresa que caracteritza a aquesta guarda, que no saben expressar-se més que amb les seves necessitat biológiques, no poden dir mñes que dois. Esper que no hi vagin i així hi harà mes possibilitats de veure la representació d´ asseguts.

Valoració:2menosmas
Per Nit, fa mes de 10 anys

Tots aquests no són més que col·laboracionistes del PP. Els hauria de fer vergonya donar suport a l'excrementici PP.

Valoració:9menosmas
Per Georges, fa mes de 10 anys

Aquesta representació s'està desvirtuant tant i s'ha tornat tan estantissa que només produeix fàstic.

Valoració:-36menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente