nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un cap de setmana ple d'actes en defensa del català

La xarxa territorial per la llengua, la cultura i el país ha organitzat per aquests dies nombrosos actes en defensa del català: lectures poètiques, premis culturals i recitals d'obres d'Espriu.

Ahir horabaixa prop d'un centenar de persones van participar a Binissalem a l' "Enfilall de lectures: llegim el patrimoni". L'acte, que impregnà el poble d'un esperit festiu i reivindicatiu, consistí en una lectura continuada de texts literaris i poemes. En total, 25 persones van ser les encarregades de recitar les obres, mentre el grup local de música, Leiv Motiv, acompanyà amb els seus instruments. L'activitat va ser organitzada per l'agrupació local de l'OCB i el Fòrum Cívic de Binissalem.

Per altra banda, el Centre Bic d'Inca, acollirà avui a les 19.00 hores el lliurament dels Premis de Maig, que organitza cada any l'OCB del municipi amb la finalitat de guardonar diferents persones o entitats que han fet alguna cosa en defensa de la llengua i la cultura. L'acte comptarà amb les actuacions d'Al-Mayurqa, de Taverners i del Màgic Cloquell.

En l'edició d'enguany els premiats són: el grup de música Taverners (Premi Pau Casesnoves), Antònia Santandreu per la iniciativa "El poeta del mes" (Premi Berenguer d'Anoia), el Màgic Cloquell (Premi Miquel Duran), Miquel Duran i Ordiñana (Premi Pare Miquel Colom) i Guillem Morro Veny (Premi Pere Joan Llabrés). A més, hi ha hagut una menció especial a l'AMPA del CEIP Miquel Duran i Saurina.

Finalment, el local de l'OCB de Manacor acollirà demà a les 20.00 hores una nova edició d'"Els dilluns de l'Obra". En aquesta ocasió, Miquel Mestre Genovard, llegirà i comentarà la poesia de Salvador Espriu, acompanyat de Joana Gual, violoncel·lista. L'acte servirà per honorar la memòria de Salvador Espriu i difondre'n l'obra de l'escriptor amb motiu de l'Any Espriu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un català, fa mes de 10 anys

CATALUÑA REGIONAL HISPANICA!!!AIXI SERA I AIXI QUEDARA!!!LES PECULIARITATS REGIONALS CATALANES ESTAN ESTRETAMENT LLIGADES ALS ORIGENS FUNDACIONALS DE LA NACIO I REINO DE ESPAÑA!!SOM UN SOL DESTI I UN SOL BLOG COMPACTE IL-LUMINAT PER LA IL-LUSTRACIÓ DE JOVELLANOS I GODOY!!!SOM UNA MATEIXA COSA,SI,SI!!!SOM UNA SOLA CULTURA!!AMB PETITES I MINISCULES DIFERENCIES!!!CATALUÑA REGIONAL ES DEU A ESPAÑA!!!LA SANG HISPANICA INVICTA CIRCULA PER TOT CATALUÑA I LES SEVES TRADICIONS MES PRIMITIVES!!ES UN SOL COS I UN SOL ESPERIT!!UNA SOLA LLUITA!!EL CARACTER CATALA, A COPS I SOVINT MERCENARI I VENUT AL MILLOR PAGADOR A COL-LABORAT ESTRETAMENT DURANT SEGLES AMB LA CONSTRUCCIÓ DE LA NACIÓ ESPAÑOLA!!!som part d´ella!!i per tant la sang catalana corre per la CULTURA DE GRAN HISPANIA AUGUSTA!!!SIGUEM RESPECTUOSOS AMB EL NOSTRE PASSAT I PRESENT!!SOM CATALANS-ESPAÑOLS!!

Valoració:1menosmas
Per Carmen Polo. Ha, ha, ha!, fa mes de 10 anys

Guillem Colom i Ferrà (Sóller, Mallorca 1890—Palma, Mallorca, 1979) fou un poeta, traductor, assagista i dramaturg mallorquí.
Estudià humanitats i filosofia al Seminari de Mallorca. El 1917 es llicencià en lletres a Barcelona, i defensà la seva tesi doctoral Ramon Llull i els orígens de la literatura catalana a València el 1962. Es dedicà a l'ensenyament. Com a poeta va escriure molt sobre Mallorca, les seves tradicions i el seu paisatge, i va pertànyer a l'anomenada Escola Mallorquina. A més, va participar i col·laborar a diversos Jocs Florals, guanyant-hi diversos premis.

Valoració:3menosmas
Per Passava per aquí, fa mes de 10 anys

@Guiem: Vols dir les mateixes de la Reconquesta castellana, no? La mateixa que va fer que avui es parli espanyol en els territoris on és llengua pròpia. Per no parlar del genocidi dels indis americans o de la repressió franquista que afusellava gent per escriure en català. Ara mateix dius a la RAE i a l'Instituto Cervantes que ho deixin anar, que una llengua que s'ha expandit vessant sang innocent no mereix existir.

Valoració:9menosmas
Per guiem colom, fa mes de 10 anys

Si tanto les interesa la cultura y la historia que empiecen a enseñar a los que no saben como fué el desembarco de los invasores hace casi 800 años. Las bestialidades que cometieron con los que ya estaban desde hacía, como mínimo, tres siglos. Que lo cuenten y si tienen vergüenza se les caerá la cara.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente