muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Romanços per veure i sentir

Nou Romancer recull en un CD+DVD el concert de presentació de Llengua d'espases. El treball inclou comentaris d'experts en cultura popular

Nou Romancer al Teatre Principal (Ona digital, 2009) és el testimoni gràfic i sonor del que fou el concert de presentació del disc Llengua d'espases, el 30 de setembre del 2007 al Principal. Un treball en què es conjuga la tradició dels romanços i els sons populars i de la Mediterrània.

"Podríem haver fet només un disc, però la part escenogràfica de l'acte de presentació també era una fita molt important", comentà Miquel Brunet, d'Ona Digital. El CD consta de devuit temes que s'enregistraren en directe en la seva estrena, a més d'alguns romanços inèdits. "A la gent li agraden molt els directes de Nou Romancer, per això tenir-lo gravat és un motiu més d'il·lusió per al grup", digué Jaume Bueno, un dels membres de la formació durant la presentació ahir del projecte a la seu de l'Institut d'Estudis Baleàrics. D'altra banda, el DVD recull una hora i mitja de concert amb la participació de grans músics col·laboradors del panorama illenc com Miquela Lladó, Biel Torres, el Cor Juvenil de la Fundació Teatre Principal i els Xeremiers de Son Verí, entre d'altres. "Hem estat un temps per dur-lo a terme i finalment pens que ha quedat un producte molt interessant", afegí Pere Víctor Rado, el vocalista de la banda.

Les invertencions d'artistes col·laboradors com Carles Pujols, Victorí Planells i Joan Mureno (UC); i d'altres músics destacats com Xavier Carbonell, Pep Toni Rubio, Miquel Gil i Pau Debon han acabat d'arrodonir el treball. "Ells són qui aporten informació sobre Nou Romancer i els romanços", afegí Rado.

Aquest concert de presentació es va vestir amb un espai escènic creat per Carles Pujols i Fina Solà, en el qual la calidesa de les làmpades i la dansa de Magdalena Garzón crearen un ambient que es conjugava amb l'estil musical del grup.

D'aquesta manera, Nou Romancer al Teatre Principal es presenta com un conjunt de música, dansa i comentaris que ajuden a entendre millor i a aprendre més coses sobre Nou Romancer, la música tradicional, a més de com interpretar alguns dels romanços. "L'únic referent que tenim és fer el que ens fa ganes, i ara ja començam a pensar què ens ve de gust continuar fent", conclogué el vocalista.

Nou Romancer, amb 15 anys de trajectòria, està format per Jaume Bueno a les flautes, veus i percussió; Miquel À. Bauzà a la viola i al grall; Pere Víctor Radó a l'acordió i la veu principal; Tolo Font a la percussió; i Biel Jordà a la guitarra, les programacions i la viola de roda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.