algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

La veu de Porcel

dBalears lliura totalment de franc als lectors set contes i quatre relats breus de l'Escriptor de l'Any de les Illes Balears

L'obra del recentment desaparegut Baltasar Porcel (Andratx, 1937-Barcelona, 2009) "és una de les més sòlides i decisives del darrer quart de segle", segons l'historiador i crític literari Joaquim Molas, qui destaca també la importància dels relats i els contes de l'andritxol.

dBalearsdu endavant des del 19 de juliol i fins al 15 d'agost un dels darrers projectes de Baltasar Porcel, que la seva precipitada mort deixà inacabat. Amb motiu del nomenament el passat mes de gener del periodista i escriptor andritxol com a Escriptor de l'Any de les Illes Balears, el primer al qual el Govern concedeix aquest reconeixement, aquest rotatiu regala totalment de franc als seus lectors vuit llibrets amb alguns dels contes que l'autor edità amb Destino dins Tots els Contes (Barcelona, 1984). El format de la publicació, de butxaca, és ideal per dur, llegir i rellegir amunt i avall ja que és amè i senzill.

La selecció, que fou realitzada pel mateix escriptor, inclou obres com Estimada Aurora, que serà la primera de les entregues aquest mateix diumenge; L'home nou; El cas del moix afamegat i Araceli Notario, entre d'altres.

Baltasar Porcel, davant la llarga llista dels seus relats, escollí també alguns textos breus que ara es recolliran en un sol llibret sota el títol El feliç Nadal de Santiago Perelló i altres relats. Aquesta entrega serà la darrera de la col·lecció i s'efectuarà dissabte dia 15 d'agost.Els lliuraments començaran aquest diumenge dia 19 i se succeiran dissabtes i diumenges durant cinc setmanes.

El primer relat

La col·lecció dels set contes i quatre relats breus de Porcel s'inicia amb Estimada Aurora, una peça dividida en cinc capítols que narra en primera persona la fugida d'un personatge que se'n va a Viena. En aquesta ciutat, el protagonista de la història treballa com a temporer en una casa de mobles.

La vila decep el personatge. Li desagrada la gent que hi viu, que defineix com "circumspecta i decolorada"; la gastronomia, capitanejada per un pastís de poma "bast" i el clima, "un fred horrible". Sembla que a Viena el protagonista d'Estimada Aurora només troba un consol: "Marc Aureli, aquell emperador d'escèptica meditabunda que va morir precisament allí i que escriví que, a l'home, no li passa res que no pugui suportar".

La col·lecció, que dBalears regala als lectors, continuarà el cap de setmana del 25 i 26 de juliol amb el lliurament del segon i del tercer conte de butxaca de Porcel: Sant Ciril d'Alexandria i Uns aires romàntics i llunyans.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.