algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Villalonga escènic

Mort de Dama, la novel·la i el seu temps és el títol de l'exposició que avui s'inaugura a la Casa Museu de Binissalem

La Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem acull des d’avui i fins al mes de setembre l’exposició Mort de Dama, la novel·la i el seu temps i coincideix amb l’estrena en el teatre Principal de Palma de la nova producció de l’obra teatral de la novel·la homònima, que ja s’ha representat al Teatre Nacional de Catalunya. El director insular de Cultura, Maties Garcies, que ahir al matí va visitar-la, va explicar que "amb aquest espai es podrà conèixer millor l’obra de Villalonga".

Cicle

Per part seva, la directora en funcions de la Casa Museu, Carlota Oliva, va explicar que l’exposició és l’activitat central d’una sèrie d’activitats que es duran a terme a Binissalem entorn de la coneguda obra de Villalonga, com una conferència a càrrec de Pere Rosselló Bover sobre la repercussió en el món literari de l’època en què es publicà la novel·la i un cicle de lectura de l’obra de Villalonga conduït per Jeroni Salom.

La mostra es divideix en cinc àmbits per tal de facilitar la comprensió dels continguts i destacar les característiques més significatives. A més, hi ha una part dedicada a l’autor i a la dècada dels anys vint del segle passat, la història de Mort de Dama i els personatges de la novel·la, les crítiques que va rebre l’obra, tant favorables com desfavorables, les diferents edicions i traduccions, a més de les continuacions de la novel·la. Finalment, també hi ha els tres muntatges teatrals que s’han fet de l’obra des de 1970 fins avui dia, de Ricard Salvat, Pere Noguera i Rafel Duran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.