algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Varna canta a Ciutat

La temporada de l'òpera torna a l'Auditòrium amb quatre funcions interpretades pel Gran Teatre Nacional de Varna

L’esperit de l’Opera in musica aterra aquest novembre a l’Auditòrium de Palma de la mà dels solistes, cors i orquestra del Gran Teatre Nacional de Varna. No és la primera vegada que la companyia búlgara representa el seu cant pels escenaris palmesans, encara que enguany interpretarà per primera vegada l’Elisir d’Amore del mestre Geatano Donizetti. El responsable de l’Auditòrium, Rafel Ferragut; el director del projecte, Borislav Ivanv i el director del teatre de Yerna, Hristo Ignatov, foren els encarregats de presentar ahir els quatre espectacles que faran part de la XXIII Temporada d’òpera que comença avui mateix a les 21 hores amb un clàssic: la Traviata.

L’obra de Verdi és sempre l’encarregada de donar el sus al cicle encara que "dues funcions d’òpera no són mai iguals", va assegurar Ferragut. La seguirà Tosca dijous també a les 21 hores, mentre que l’endemà serà el torn de L’Elisir d’Amore. Tancarà el cicle l’obra de Bizet titulada Carmen, el proper dissabte a les 21 hores. Les entrades oscil·len entre els 55 i els 65 euros. En total, 180 professionals del Gran Teatre s’han desplaçat fins a l’Illa per actuar en les quatre representacions d’un cant que, segons Ferragut, "com deia Soldi, és una màquina infernal de perdre doblers".

Crisi i competència

La tan anomenada crisi ecòmica també afecta el sector de les arts escèniques. Així almenys ho assegurà ahir Rafel Ferragut, qui apuntà d’ençà de l’agost de 2006 que "notam la crisi. El 2007 la temporada d’òpera va vendre la meitat de les entrades de l’any anterior i enguany, la meitat de les del 2007", assegurà mentre afegí que "el que cal fer és aguantar com es pugui". Un altre element que segons el cap de l’Auditòrium fa trontollar la continuïtat de la temporada d’òpera és la coincidència de dates amb el teatre Principal. "Nosaltres sempre les feim per novembre, si és cert que ells també trien aquest mes possiblement nosaltres haurem de renunciar a fer-ho".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.