cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Ciutat honora la Beateta

La cavalcada d'ahir gaudí de més de 700 participants

L’Illa reté homenatge ahir, com és habitual cada any, a Santa Catalina Tomàs, més coneguda com la Beateta, i ho féu amb un enfilall d’activitats religioses i paganes.

La celebració en record de la Beateta, organitzada per la comunitat del convent de Santa Magdalena de Palma amb el suport del Consell de Mallorca, començà divendres amb actes religiosos, com la presentació de la Beateta d’enguany, Marina Duran Aparicio, filla del regidor Rafel Duran, i una multitudinària ballada a càrrec del grup Agrupació Aires Mallorquins de Palma del Mestre Jaume Company.

Ahir tingué lloc l’acte central de la festivitat, la processó pels carrers del centre de Palma, que arreplegà grans i menuts a les voreres de Ciutat. El passeig de Mallorca era el punt de sortida i els veïns podien escoltar com afinaven les xeremies una bona estona abans que començàs la processó, prevista per les 19.00 hores. L’inici de la desfilada, encapçalada per la Policia Local muntada, es va fer esperar devers mitja hora. Els Tamborers de la Sala, de l’ajuntament de Palma, obrien el pas als centenars de pagesets, pagesetes, angelets i qualque dimonió.

Els carrers de Jaume III, rei Joan Carles I, Unió, plaça del Mercat, plaça del General Weyler, la Riera, la Rambla i Via Roma veieren passar la concentració dels grups de ball, xeremiers i dimonis de tota l’Illa que participen en la tradicional cavalcada, més de 700 membres distribuïts en una desena de colles.

A l’altura del teatre Principal, la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, juntament amb altres membres de la institució insular se situaren per presidir la gran cavalcada del carro triomfal de la Beateta. Amb el final de la desfilada, a l’església de Santa Magdalena, la Beateta s’acomiadà dels assistents fins a l’any que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.