nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els bous, més a prop de Costitx

El Senat aprova, amb els vots en contra del partit socialista, la moció presentada per Pere Sampol en què reclamava la tornada de les peces de bronze

Els bous de Costitx estan més a prop de tornar a Mallorca que mai. La comissió de Cultura de la Cambra Alta votà ahir a favor de la devolució dels Bous al Museu de Mallorca per 15 vots a favor i 9 en contra, personalitzats pel grup parlamentari socialista. La iniciativa, que va estar esquitxada de tinta sentimental esgrimida pel seu proposador, el senador nacionalista per Balears Pere Sampol, aconseguí el suport de tots els grups parlamentaris que en definitiva van considerar "justa" la seva devolució a un altre museu estatal a les Illes Balears.

La voluntat del senador autonòmic era doble. Primer, allò que es rehivindica és l’adequació d’una de les sales del Museu de Mallorca per poder acollir els bous en les millors condicions possibles. Després, l’esperat retorn dels bous. Segons Sampol, la decisió presa ahir al Senat és de "vital importància", ja que és una "determinació democràtica i, per tant, vinculant al Govern". De totes maneres, el senador també és conscient de la poca voluntat que té el govern de Zapatero cap a aquesta qüestió, ja que "és evident que per part del govern no hi ha voluntat, sinó, per què han votat en contra?" es preguntà.

Durant la seva intervenció Sampol assenyalà que la proposta dels bous "va més enllà d’una reivindicació xovinista. És una proposta de gran valor cultural que, a més, pot tenir una gran transcendència econòmica. Per altra banda avui es immersos en un gran debat sobre el turisme a les lles tam cercant alternatives complementàries al turisme de sol i platja i no hi ha cap dubte que el turisme cultural és una de les millors opcions que ajudaria a la desestacionalizació del sector".

En el torn de respostes, el senador del PSOE Immanol Zubero demanà a Sampol que no es quedi amb un "no" socialista a la seva moció, sinó que és un "no acompanyat de molts sí: Sí a col·laboracions entre el Ministeri de Cultura i el Govern de les Illes Balears per plantejar un projecte d’investigació i divulgació permanent dels bous de Costix. Sí a millorar la infraestructura museística de les Balears. Sí a facilitar exhibicions temporals. Sí al seu manteniment i sí a la divulgació i investigació d’aquestes peces tan singulars, però no podem atendre la seva reivindicació".

Així, tot i que ha de quedar clar que els bous, per ara no vénen, sí que són més a prop de tornar a Mallorca. Foren trobats casualment el 1895 en el santuari talaiòtic de Son Corró, viatjaren a Madrid i, tot i que han fet alguna visita esporàdica, mai més han tornat a veure, tots tres junts, la llum de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jac, fa mes de 15 anys
President Antich i Presidenta Armengol: on són ara les vostres proclames?
Valoració:1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 15 anys
Efectivament, com diu Na Joana, els hi hauria de caure la cara de vergonya. A veure quines declaracions en fa el PSIB-PSOE.
Valoració:2menosmas
Per Joana, fa mes de 15 anys
I als senadors de Mallroca del PSOE no els cau la cara de vergonya?
Valoració:6menosmas
Per Albert, fa mes de 15 anys
Per als que dubten de la necessitat de tenir polítics i grup propi al parlament i al senat. Be per Sampol, i be pel Bloc, esteu fent una fantàstica feina.
Valoració:6menosmas
Per Albert, fa mes de 15 anys
Per als que dubten de la necessitat de tenir polítics i grup propi al parlament i al senat. Be per Sampol, i be pel Bloc, esteu fent una fantàstica feina.
Valoració:3menosmas
Per Tanmateix, fa mes de 15 anys
I que en dirà el nostre president de tot això?
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente