cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

La col·lecció més ecològica de Crespí

El dissenyador presenta «Margalida», els seus nous dissenys a la Posada de Biniatró

La Posada de Biniatró de Campanet serà l'escenari aquest dissabte a les 19.30 hores de la presentació de la nova col·lecció del dissenyador mallorquí Tolo Crespí. L'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, que vol que la moda tingui presència més enllà del centre de gravetat que és la capital balear, col·labora en aquesta iniciativa. Sota el nom de Margalida, Crespí presenta «una col·lecció de peces de vestir utilitzant fibres naturals, principalment d'origen vegetal, i a la vegada ecològiques».

Una altra de les condicions que el mallorquí ha tingut en compte a l'hora d'elaborar les peces ha estat la recerca dels teixits i pigments que s'han emprat a les nostres illes amb els pas dels segles, sobretot a partir del XVIII, període de les grans innovacions i de major expansió dels teixits de lli, seda i cotó. A més, «la difusió de l'estampat va permetre crear teles més econòmiques, per reemplaçar teles de luxe que abans només eren a l'abast de molt pocs», apuntà Crespí.Quant als teixits, el dissenyador usa la seda, el lli, yute, cànem o el cotó. «La fibra emprada ha estat sotmesa a un cultiu en el qual s'ha posat especial atenció als productes utilitzats, tant pel que fa a la seva naturalesa química com a la quantitat emprada per tal de reduir l'impacte sobre el medi ambient», assenyalà Tolo Crespí.

Així mateix, en tots els processos posteriors com és el cas de filatura, el tissatge i la tintura s'ha mantingut, tant com ha estat possible, la premissa bàsica de continuar conservant la característica de producte «ecològic», ja que s'ha afegit en cada procés aquells productes estrictament necessaris i d'una naturalesa que respecti igualment l'impacte sobre el medi.Els colors blaus, naturals, crus i els tons rosats donen vida a Margalida, una col·lecció de peces destinades exclusivament per a la dona, entre 20 i 30 outfits, que van des de vestits de festa fins al prêt-a-porter diari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.