algo de nubes
  • Màx: 16.13°
  • Mín: 7.61°
16°

Els nuvis s'estrenyen el cinturó i han de pagar les noces «a terminis»

Augmenta a l'Estat la petició de crèdits per enfrontar els convits

Els espanyols ja no sols han de demanar crèdits per comprar un habitatge o un cotxe, també per casar-se. La suposada crisi econòmica o l'elevat preu que costa aquest esdeveniment provoca que els nuvis cerquin rebaixar les seves factures davant les elevades sumes de doblers a les qual han de fer front per al «gran dia». Encara que la majoria solen rebre l'ajuda paterna, cada vegada són més els casos en què els nuvis decideixen recórrer a crèdits ràpids que els solucionin la 'papereta'.

Si decideix casar-se ha de saber que Madrid és l'indret més car, mentre que a les Canàries la despesa pot ser menor. Celebrar un casament tradicional suposa un cost mitjà de gairebé 20.805 euros comptabilitzant les despeses de vestimenta dels nuvis, maquillatge i perruqueria, decoració, banquet, fotos i vídeo, i lluna de mel. Una despesa que en èpoques de crisi suposa un sobreesforç i molts espanyols han de recórrer a demanar per poder afrontar tot allò que suposen les núpcies. Segons un estudi de la Federació d'usuaris de consumidors independents, Fuci, realitzat en una vintena de ciutats espanyols, les despeses de la celebració nupcial a l'Estat oscil·len entre els 13.000 i els 28.000 ? de mitjana, la qual cosa suposa un descens del 9% respecte a l'any passat. La principal despesa d'un casament és el banquet, que suposa el 50% de la factura total. En funció del restaurant i menú elegit, el cost per convidat pot variar entre els 55 i els 120 ?. A aquesta despesa cal afegir-li la música i la barra lliura que suposa uns altres 1.650 euros.

Madrid és l'autonomia més cara amb una despesa mitjana de 24.115 euros, seguida del País Valencià i La Rioja que, en ambdós casos, superen els 23.000 euros. A l'extrem oposat se situen les Canàries, Extremadura i les dues Castelles en les quals el cost mitjà d'un casament no arriba als 19.000 euros. Pel que fa als vestits, el de la núvia no li costarà menys de 850 euros i s'hi hauran de sumar els complements: tot pot arribara més de 2.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.