cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

El Sans atansa la lírica al públic amb l'òpera bufa «Una educació mancada»

L'equip d'Estudi Zero Teatre donarà vida a l'obra de Chabrier del 27 al 30 de març

78210
Els membres de l'equip tècnic i artístic de l'òpera «Una educació mancada». Fotos: TERESA AYUGA.

Una educació mancada, d'Emmanuel Chabrier, encetarà la quarta Temporada d'Òpera de Butxaca al Teatre Sans entre el 27 i el 30 de març.

L'equip d'Estudi Zero Teatre, sota la direcció de Dominic Hull, assaja al llarg d'aquests dies aquesta divertida opereta en un acte i nou escenes que aconsegueix el caràcter d'una petita òpera bufa en el desenvolupament de les seves melodies i alternant diàlegs amb escenes musicals.

L'acció de l'obra té lloc al castell del comte de Boinassif, on arriba una parella acabada de casar que no sap com actuar la nit de noces. Seguint la tradició, els membres més vells de la família són els encarregats de guiar el jove matrimoni en les seves ignoràncies sexuals. En definitiva, Una educació mancada és una obra «farcida de moments còmics, gags i textos enginyosos», assegurà el director.

Pel que fa a les peces que s'han interpretat dins cada temporada, «s'escullen pensant que la durada i el nombre de membres siguin limitats i assolibles per un teatre com el Sans», assenyalà Hull.

La Temporada d'Òpera de Butxaca és una iniciativa del Teatre Sans i d'Estudi Zero Teatre que sorgí fa quatre anys i gaudí de molt bona acollida per part del públic mallorquí. «Veiérem que la demanda existent del públic vers l'òpera no estava coberta a l'Illa, perquè anar a veure una òpera de gran format sortia molt car», indicà el capdavanter del projecte, Dominic Hull.

La Fundació Teatre Principal i l'Escola de cant i expressió de Calvià, representada per Eulàlia Salvanyà, «han estat alguns dels col·laboradors i impulsors del projecte des del començament, la finalitat del qual era cobrir l'espai buit que hi ha a Mallorca pel que fa a òpera», apuntà. Un altre objectiu de les temporades d'òpera de butxaca és «popularitzar un gènere que sembla molt elitista», afegí.

El gènere operístic ha estat considerat des dels seus inicis com «l'espectacle total», ja que conjuga música, text, cant, interpretació, dansa i arts plàstiques. «Tothom amb una mica de sensibilitat vers les arts escèniques vol veure una òpera i amb les temporades de butxaca n'hi oferim la possibilitat en ple centre de la ciutat», precisà Dominic Hull.

La novetat de la Temporada d'Òpera de Butxaca d'enguany és la participació dels instituts. «Hem obert el circuit d'instituts i això permet que l'òpera s'apropi als al·lots i al·lotes joves», afegí el director. La pedrera operística creix d'any en any a Mallorca, «malgrat que sempre ha existit, però com que no es produeixen obres d'aquest gènere, els professionals són grans desconeguts», digué Hull. «El bressol de l'òpera balear és sens dubte a Menorca», indicà.

La Temporada d'Òpera de Butxaca d'aquesta nova edició conclourà en els propers mesos amb la representació de Les mamelles de Tirèsies, una obra basada en un llibret d'Apollinaire amb música de Poullanc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.