cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Un 25 per cent de les plantes de la mar Mediterrània hauran desaparegut l'any 2050

Entre un 20 i un 25 per cent de les espècies de plantes de l'àrea mediterrània s'extingiran l'any 2050, ja que aquests ecosistemes experimentaran les majors pèrdues de biodiversitat a causa de la seva sensibilitat als canvis, especialment als registrats per a l'ús del sòl.

Així ho assegurà ahir Osvaldo Sala, catedràtic de Biologia de la Universidad de Brown (Estats Units) i autor principal de l' (informe elaborat per 1.360 experts de 95 païssos a petició de l'ONU), que ha exposat els resultats de les seves investigacions sobre el futur de la biodiversitat a la Terra.

En roda de premsa a la Fundació BBVA, juntament amb Francisco Pugnaire, investigador del CSIC, Sala explicà ahir que els seus estudis no prediuen el que succeirà en el futur, sinó que defineixen camins alternatius, i per això ha identificat els cinc factors més importants que determinen els canvis de biodiversitat.

Aquests vectors de canvi són la concentració atmosfèrica de CO2, la deposició de nitrogen i pluja àcida, el clima, la invasió d'espècies exòtiques i els canvis d'ús del sòl (principalment la deforestació en els països en vies de desenvolupament i la urbanització en els desenvolupats. Aquest darrer factor, juntament amb les invacions biològiques, constitueixen les amenaces més greus per a la biodiversitat i poden arribar a provocar extincions massives de fauna i de flora en els boscs tropicals i temperats, mentre que a les zones àrtiques i alpines seran menors. Sala digué que l'extinció de plantes des del punt de vista mundial es trobarà entre un 12 i un 15 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.