nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
23°

«Vaig entrar al món de la música a través de la paraula, actualment m'enlluerna l'actitud de la poesia»

Gerard Quintana presentarà el seu darrer disc, 'Treu Banya', aquesta primavera a Mallorca

Té una trajectòria musical de més de vint anys, ha liderat un dels grups de rock català més coneguts de la història, els Sopa de Cabra, a més, Gerard Quintana ha conreat una exitosa carrera en solitari i ja té amb quatre discs seus el darrer, Treu Banya, editat el 2007.

El cantant, que ahir féu el pregó de la setmana del llibre en català a Palma, agraí «l'ajuda que m'han donat els llibres al llarg dels anys». La relació de Quintana amb la paraula ve de lluny, «vaig entrar al món de la música gràcies a la meva feina a algunes revistes. La meva il·lusió era dedicar-me a escriure». La relació del català afincat a Eivissa amb la lectura va més enllà dels seus inicis musicals, «abans i després de Sopa de Cabra m'atreia gent com Dylan, Cohen, Sisa o Pau Riba donaven un gran nivell literari a les seves cançons».

La passió de Quintana per la poesia queda reflectida en els seus treballs en solitari. Treu Banya, el darrer disc de Quintana «té 10 temes propis i sis poemes» assenyalà el cantant. «He emprat obres de Joan Margarit, Enric Enric Casassas, Pere Jaume, Dolors Miquel o Núria Martínez, entre d'altres» va efegir. «A mitjan dels vuitanta em va enlluernar el rock per l'actitud de llibertat, que és la mateixa que m'apassiona de la poesia» apuntà.

El cantant, que defuig de la «cantarella entretinguda i buida» aposta per la música com a element per sacsejar aquell que l'escolta.

Davant l'evidència de la crisi del panorama musical actual, «on tothom pot baixar-se cançons d'internet», l'artista aposta per un missatge positiu i d'esperança «per arribar a la gent des de la seducció»

Si la situació de la música i la literatura ja és «complicada», la realitat d'aquests sectors en català «encara és pitjor. És el que passa amb un país sense Estat» apuntà un Quintana amb l'esperança que «si la cultura catalana és coneguda arreu del món per personalitats com Dalí o Pla, ara hi ha molts creadors en diferents gèneres que poden sortir arreu amb la cara ben alta» afegí.

Després d'haver protagonitzat el pregó de la Setmana del llibre en Català, Gerard Quintana va marxar de Palma amb la sensació de ser «diferent del que ha vingut el dematí, després d'haver llegit un parell de poemes d'un autor que no coneixia, Damià Huguet, i que m'han fet vibrar» va sentenciar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.