muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Art a la Seu es dissol en donar per acabat el projecte de Barceló

L'artista ha cobrat 3.600.031 euros per la intervenció a la Catedral

L. ACEDO/J.CLIMENT. Palma.

La Fundació d'Art a la Seu es reuní ahir per posar punt i final a la seva tasca i dissoldre el Patronat, una vegada ha complit el seu objectiu fundacional. «S'ha finalitzat l'obra de restauració de la capella del Santíssim, que era l'objecte fonamental per al qual es va crear la Fundació, s'ha complit la finalitat del contracte i ja no té sentit l'organisme», explicà la portaveu, Mercè Gambús.

La historiadora també destacà que aquesta dissolució s'acordà per «unanimitat» i amb el suport del Capítol. Pel que fa a la tasca realitzada per Miquel Barceló, Gambús assegurà que l'artista ha complit amb «tota la feina», segons l'acordat i «tot» s'ha pagat. Així mateix, queden alguns serrells pendents que la portaveu definí com a «correccions» que podrien abordar-se més endavant. Entre aquestes, hi ha la possibilitat que Barceló redissenyi el canelobre que ell mateix s'oferí a regalar, cosa que el Capítol desitja que es realitzi després que acabi la seva intervenció a Ginebra.

Quant a les xifres, la Fundació, a l'hora de la seva dissolució, presentà uns ingressos de 4.005.606 euros procedents de diferents partides: 2.455.862 euros de les institucions públiques, 1.500.685 euros a càrrec d'empreses, persones i institucions del sector privat i 49.059 euros referents a ingressos procedents dels recursos gestionats per la Fundació. Pel que fa a les despeses, la xifra ascendí a un total de 3.906.376 euros, formats per la suma de 3.600.031 euros que s'han pagat a l'artista, 288.614 euros com a pagament al Capítol per les obres de preparació de la capella del Santíssim i 17.731 euros quant a despeses de constitució de la Fundació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.