algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

L'art de descobrir les formes de l'obra de Chillida

El Caixa Fòrum acosta l'artista basc als escolars amb activitats

C.C. Palma.

Acostar l'obra d'Eduardo Chillida als infants, intentar fer-los arribar el seu art, que coneguin conceptes com l'espai, límit i buit, és allò principal d'aquestes visites programades per Caixa Fòrum, que ha tingut una gran acceptació per part dels estudiants. És el que comentava molt satisfeta Lina Rubí, historiadora de l'art, encarregada de fer el recorregut de l'obra de l'escultor basc.

Ahir foren alumnes de Primària els qui visitaren l'exposició de l'artista donostiarra. Al recorregut els menors varen rebre informació sobre Chillida: biografia, obres, vídeos, mentre que el recorregut s'acompanyava d'activitats lúdiques.

En un primer moment , els al·lots estaven un poc reticents,però al cap de pocs minuts es varen obrir completament a la bellesa de les escultures. Cartró, paper i tisores foren els elements que van rebre per poder donar vida a alguna obra en un estil similar al vist a l'exposició. Jugaren a ser artistes plàstics per una curta jornada. Obriren els seus sentits a materials utilitzats per l'artista. Amb els ulls tancats, anaven agafant petits objectes, de diferent volum, aroma i textura, per descobrir el perquè dels materials utilitzats per l'artista a les seves obres.

Amb més d'una hora i mitja els infants pogueren conèixer les obres més significatives de Chillida, entre les quals destaca Homenatge a la mar, en alabastre; Gravitació, en paper, tinta i corda; la sèrie Lurra (terra, en basc), realitzats en terracota. Al final de la visita, els menors sortiren contents amb allò que havien après i en alguns casos àvids per tenir més informació sobre l'autor i la seva obra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.