algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La Fundació Pilar i Joan Miró rep quatre obres cedides pel Govern

«La Maternité», però, continua en les dependències del Consolat

La Fundació Pilar i Joan Miró disposa des d'ahir de quatre noves obres de l'artista català. Femme a la chevelure défait par un aiseau au lever du solei, Personnage I , Personnage II i Oiseau dan un paysage es poden veure a partir d'ara a l'espai Estrella de la fundació palmesana, gràcies a una cessió de cinc anys (prorrogable a vint) del Govern balear.

Aquestes quatre obres del Govern formen part del pagament de l'impost de successió corresponent a l'herència de l'única filla de Joan Miró, Maria Dolors Miró Juncosa, que morí el 26 de desembre del 2004.El conseller d'Economia, Carles Manera, fou ahir l'encarregat de cedir les obres, valorades en 1.400.000 euros, tot dient que «el millor tribut que es pot fer per preservar el llegat de Miró és dipositar-les a la seva fundació».Tant és així que Aina Calvo, batlessa de Palma i presidenta del patronat de la Fundació Pilar i Joan Miró, agraí al govern la cessió de les obres per haver-ho fet possible sense quedar en «un pur acte administratiu».

Les quatre obres cedides pel Govern formen part de l'etapa mallorquina del pintor, concretament de les dècades dels 60 i 70. Magdalena Aguiló, presidenta de la Fundació, en destacà «l'afany d'experimentació» que denoten les quatre obres tot i trobar-se en l'etapa de maduresa del pintor. En concret, són dues teles i dues cartolines on, segons Aguiló, «crida molt l'atenció la presència del color negre en tots».

Tot i que Carles Manera mostrà ahir una «col·laboració total» entre govern i la fundació, queda pendent el tema de l'escultura de bronze Maternité, que fou treta de la Fundació en el moment del pagament i, després d'uns mesos d'incertesa davant la Fundació La Caixa, és actualment dins el Consolat de la Mar. Manera reconegué que de moment no han «parlat» ni tampoc no «està previst» allò que faran amb aquesta valuosa escultura datada de 1973. Per la seva banda, Magdalena Aguiló volgué insistir que «el lloc natural de la Maternité hauria de ser, de nou, la Fundació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.