nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Es Baluard inicia una nova etapa amb Cristina Ros al capdavant

Aina Calvo al·ludeix a la transparència a l'hora d'elegir directora

«Volíem iniciar un nou projecte i per això crèiem important cercar una nova direcció (...) i ho hem fet definint un perfil i cer-cant-lo». Així de clara es mostrava ahir la batlessa de Palma, Aina Calvo, durant la presentació de Cristina Ros com a nova directora del Museu d'Art Contemporani de Palma Es Baluard. Calvo feia callar així les veus crítiques que, des d'alguns sectors, acusaven el patronat del museu d'elegir la nova directora de manera arbitrària i sense concurs públic. «Vam creure que era la millor manera de fer-ho», sentenciava la batlessa.

Cristina Ros (Palma, 1964) prenia així el comandament del museu palmasà que, durant els 4 darrers anys, ha estat capitanejat per Marie Claire Uberquoi. El canvi dels membres del patronat, des de les passades eleccions del mes de maig, ha provocat un canvi en la direcció del museu, que pretén iniciar una nova etapa en la qual, tal com avançà Calvo, es vol «dinamitzar el museu i iniciar un procés d'integració del mateix en la vida dels ciutadants de Palma i de les Illes Balears per tal de, posteriorment, projectar-lo cap a l'exterior».

La batlessa estigué acompanyada de la ja nova directora del museu, Cristina Ros, que fixà les seves primeres línies d'actuació, tot i que també declarà «m'haureu de disculpar, acab d'aterrar». La creació d'un discus coherent i museístic per la col·lecció pròpia del centre, com també la creació d'una xarxa de relacions amb la resta de museus de les Illes i de fora són alguns dels eixos bàsics del nou projecte de Ros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.