algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Bardem obté el premi al millor actor secundari del Sindicat d'Actors

L'espanyol és guardonat pel seu paper a «No es país per a vells»

Anton Chigurh, el despietat assassí en sèrie que encarna Javier Bardem a Country for Old Men (No és país per a vells), s'ha convertit en el terror dels premis i continua acaparant guardons en la seva imparable carrera cap a l'Oscar. Tanmateix, allò que rebé la passada matinada l'actor espanyol a Los Angeles fou un premi singular, ja que han estat els mateixos companys qui han premiat el seu paper a la pel·lícula dels germans Coen i això sempre té un regust especial.

I més en el cas de Bardem, que ve d'una llarga saga d'actors. En recollir el premi, Bardem va tenir un sentit record per als seus avis Rafael Bardem i Matilde Muñoz Sampedro, dels quals va dir que varen ser «actors en un temps en què, als intèrprets, no se'ls permetia ser enterrats a terra sagrada», perquè eren menyspreats i perseguits com els «homosexuals i les prostitutes».

Després de guanyar més d'una desena de premis, inclosos el Globus d'Or, Bardem ha estat reconegut pel Sindicat d'Actors Nord-Americà com a millor actor secundari pel seu paper d'Anton Chigurh. L'actor espanyol estava nominat a aquest guardó al costat del seu company de repartiment Tommy Lee Jones, Casey Affleck, Hal Holbrook i Tom Wilkinson. Bardem els recordà tots en el moment de recollir el premi i assegurà que ha tingut «molta sort» en estar inclòs entre aquests «extraordinaris intèrprets».

«Rebre aquest premi és totalment increïble. Som un actor espanyol i rebre això amb tots ells, de part de tots ells, és més del que puc expressar amb paraules», afirmà Bardem. La resta de premis del Sindicat d'Actors també evidenciaren que ja hi ha clars favorits amb vista als Oscars, que es lliuraran el pròxim 24 de febrer. Com succeí amb els Globus d'Or, Daniel Day-Lewis aconseguí el premi al millor actor pel seu paper en el drama petrolífer Pous d'Ambició i la veterana Julie Christie s'endugué el de millor actriu per Lluny d'ella. El premi a la millor actriu secundària fou per a la veterana Ruby Dee, gràcies a la interpretació d'American Gangster.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.